Ce-am ratat? iPhone 6, cutremur si mai ce?

Cum lipsesc si eu cateva zile, ca omul, pe dupa copaci, cum se intampla fel de fel de grozavii.
Vazusem ceva de un miel pe feisbuci, nu m-am intrebat ce si cum, oricum nu ma ajuta cu nimic.

L.E. Am prins faza. O dudeie care, chipurile o arde in “jurnalism” de 15 ani a fost luata la misto intr–un mod grosolan de un gagiu pus pe sotii. Apoi ea a publicat in Click extraordinarul articol socant. Foarte misto sa ne facem un renume pe moartea uneia, chit ca-i un renume de rahat…

Apoi cutremur, ca a venit si a zgaltait nitel cateva localitati. Lasa sa fie d-astea mici, ca mai rasufla buba. Mai iese din tensiunea din placa tectonica. Fel de fel de oameni ba l-au simtit, ba nu le-a pasat, ba unii chiar s-au speriat, ceva normal in astfel de momente, cand incepi brusc sa crezi in Dumnezeu.

iPhone 6 a iesit pe piata. Ecran de 4,7 inci, minune a tehnicii. Sau chiar 5,5 la versiunea 6+. OZN frate! Ca de obicei, americanii au facut cozi in fata magazinului, si-au instalat corturi ca tiganii si-au ascultat Justin Bieber la vechile si deja perimatele iPhone 5-uri…
iphone-6
La noi nu se fac cozi d-astea imense. Poate pentru ca deja romanul are vreun Samsung de 15 ori mai bun ca iPhonele asta. Bine, nu conteaza ca telefonul e in rate pe 2 ani si cu net de 45 de euro pe luna, important e ca-l are.
Si-n timp ce unii zic c-ar vrea macar sa vada acest iPhone, altii arunca cu vorbe de ocara.
200 de dolari la 4,7 inci sau 300 dolari la 5,5 inci. Atat costa telefonul minune, evident, la 2 ani abonament. Pret lunar cam 25 de dolari.

Mi se pare mult. Prea mult. La fel ca la Orange (bine c-am scapat de ei), cand luam un Galaxy S4 la 6500 lei. 300 euro telefonul si abonament lunar de 45 euro. Pachet pe 2 ani.
Nu radeti, ca asa va aparea si iPhonele 6 in Romania. Si va fi omor la cumpararea lui, chiar si-n aceste conditii.

Altceva ce-ar mai fi?
Ah, Dragnea, un PSD-ist a refuzat sa taie pamblica maghiara la inaugurarea unui drum judetean pe teritoriul Romaniei. Drum pe care-l lucreaza de 13 ani…
Un gest tardiv pot spune. Cam tarziu sa ne dam acum mari iubitori de tara si popor. Dar mai e putin pana la alegeri, asa ca orice gest, oricat de mic, conteaza pentru iubitul partid, nu?

Sunt curios care or mai fi stirile urmatoare? Se va inventa masina care merge cu apa chioara? Bine, vorba vine “inventa”, deoarece Gogu Constantinescu a brevetat-o in 1926. Si noua masina minune sa fie chiar vreo Dacia Logan? Apropos, prima oara in viata am intrat si eu intr-un Logan MCV ieri. Loc pentru picioare berechet, mi-a placut. Ba chiar aveam impresia ca scaunul era o idee mai sus decat al soferului, dandu-mi o falsa impresie de maretie. Mi-a placut cand l-am intrebat pe sofer ce faca daca se strica ceva la ea (au si bulgarii unele strazi ca ale noastre, pline de cratere). Raspunsul m-a lasat masca:
– Comand piese auto stoauto!

Asadar, cu noi ne ducem sa inmatriculam masinile in Bulgaria, asa vin bulgarii la noi sa le repare, ca la ei sunt piesele mai scumpe si mai slabe calitativ.
si uite asa se ajuta romanul cu bulgarul, mai ales la localitatile astea aproape de granita, de nu va vine sa credeti. Am ramas mirat de cati bulgari o rup in romaneste cand ii ceri instructiuni. Asta pe langa deja expiratele “buna ziua”, “bine ati venit”, “multumim, mai poftiti pe la noi!”

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.