CE SUNT BUNICII ?

Este un lucru(adevar )bine stiut de mai toata lumea. Fiecare dintre noi a avut sau(inca)mai are bunici. Unii- i iubesc cu adevarat si- i respecta sau regreta atunci cand dispar (bunicii), altii ii ignora , iar nu putini sunt si cei care ii si uita! Bunicii care îşi sprijină în mod activ copiii și nepoții au o speranță de viață mai bună. La fel stau lucrurile şi în cazul persoanelor în vârstă care nu au proprii copii, dar care se ocupă de creşterea şi educaţia altora. Mai multe studii au arătat că voluntariatul nu este bun doar pentru cei care sunt ajutați, ci le aduce beneficii reale şi voluntarilor în ceea ce privește sănătatea lor fizică și mentală. Acum,in acest aricol, nu ne vom referi exhaustiv la relatia noastra cu bunicii, ci doar cum sunt vazuti acestia de catre o parte(mica sau mare)a copiilor de pana la 8-9 ani:

> Bunicii ?Pai…sunt o doamna si un domn care nu au proprii copii, de aceea le plac copiii altora.

> Bunicii nu au nimic altceva de facut decat sa ne astepte cand mergem sa-i vizitam,nu?

>Ei sunt atat de batrani, incat nu ar trebui sa se joace mult sau sa alerge. Dar sunt de treaba pentru ca ne duc la magazin si ne dau bani,ne plimba si ne apara cand ne cearta parintii…

 

> Bunii,sunt oamenii aceia care cand merg cu noi la plimbare, incetinesc pasul ca sa ne arate frunze… sau insecte pe jos.

> Ei nu tipa niciodata la noi sa ne grabim,cum zice mami!

> In general bunicile sunt grase, dar nu chiar atat de grase incat sa nu ne poata lega sireturile.

> Sunt oamenii care poarta ochelari si lenjerie intima cam groasa si caraghioasa…

> Bunicii nostri sunt oamenii aceia care isi pot scoate dintii si gingiile si sa le puna la loc!

> Sunt oamenii care, atunci cand ne citesc povesti, nu sar peste pasaje ca sa scape mai repede. Si nu se supara daca ii rugam sa ne mai citeasca o data povestea.

> Toata lumea ar trebui sa incerce sa aiba bunici, mai ales daca nu au televizor ,pentru ca sunt singurii carora le place sa-si petreaca timp cu noi.

> Sunt cei care stiu ca nu ar trebui ca noi,copiii, sa mancam dulce inainte de culcare dar totusi ascund dulciuri pentru noi si ni le aduc in pat,apoi ne saruta de noapte buna chiar daca am fost obraznici mai devreme.

 

 

 

Dar iata si raspunsul unui copil de numai 6 ani ,la intrebarea unde locuieste bunica lui :

> Bunica locuieste la aeroport. Cand avem treaba sau chef de ea mergem acolo si o luam.Cand vizita s-a terminat, o ducem inapoi la aeroport!…

 

Concluzia(un fel a spune) la cel mai din urma raspuns: tre’sa fie tare greu pentru cei fara… aeroport!Dar si fara bunici!…Totul insa depinde de optica,preferintele si dragostea (adevarata sau nu) a fiecaruia, fata de cei ajunsi la o varsta venerabila…. Se recomandă insa, ca atât copiii, cât şi nepoţii preocupaţi de binele părinţilor şi bunicilor să îi primească zilnic în vieţile lor!

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.