Cel mai bun joc video

Dacă ar fi să mă întrebați pe mine care este cel mai bun joc video, aș declara că e Mafia. Mai precis Mafia 1. Niciun alt personaj nu mi-a fost mai drag decât Tommy Angelo. L-am jucat de cel puțin 30 de ori în ultimii 10 ani. Am plâns la final, cel puțin în primele 10-11 ori, când era împușcat de cei din mașina roșie.
Am căutat pe net să văd alții ce părere au avut despre joc. Și în 50-60 de clasamente făcute de diferite reviste și site-uri de specialitate, nu am găsit Mafia deloc. Nici pe ultimele locuri, nici printre mențiuni. În schimb, pe primele locuri se află Legends of Zelda – Ocarina of time, joc de care eu personal n-am auzit până acum. Mare minune produsă de Nintendo în 1998.

Nu comentez mult pe marginea subiectului, nefiind deloc în măsură să aruncu cuvinte pe un subiect pe care eu nu-l cunosc. Dar dacă 50 de oameni de specialitate se bat cu pumnii în piept că ăla e cel mai bun, recunosc faptul că ei or ști mai bine. Însă eu aș prefera să joc Mafia la orice oră.
A apărut apoi și Mafia 2. Bun jocul, grafică mult mai mișto, însă parcă nu așa îndrăgite. Ca drept dovadă nu știu cul îl cheamă pe vreunul din joc. Pot spune că Vinnie (erau italieni, arată-mi mie un film sau joc cu mafioți fără să-l cheme pe unul Vinnie, dar nu pot să-i dau o față).
Însă Tommy și Sam îi țin minte cu drag.
mafia
Primul joc îndrăgit a fost Supaplex. De s-ar face naibii un supaplex pentru android, cred că ar bate orice Angry Birds, Flappy birds, sau orice să conțină birds în nume. Pff, cică există. Poate fi dat jos de AICI (imediat îl instalez și eu). Supaplex a fost jucat din 1992 (de când aveam 286) până prin 2000. Nu, nu voi minți să spun că am făcut toate nivelele…

Apoi a fost Mafia. Am înțeles că acum echipa s-a apucat serios de Mafia 3. Acțiunea s-ar petrece în anii 70. Ar fi frumos să văd și niște Dodge Chargers prin trafic. (apoi au mutat acțiunea iar în anii 50)… Însă mult mai frumos ar fi, și aici spun părerea mea, să se facă Mafia 1 cu grafică nouă. O grafică a anului în curs. Cum au făcut la Duke Nukem și Doom. (Jucate și ele în draci între 1995 și 1998).

Apoi, ultimul joc ce m-a acaparat este trilogia Mass Effect. Căpitanul Sheppard mi-e la fel de drag ca și Tommy Angelo. Îmi pare rău că a murit până la urmă Ashley… Joc pe care îl voi reinstala cât de curând, voind să-l preiau pe Sheppard din primul joc până la ultimul, până acum neavând salvările păstrate pentru a importa personajul. Iar după spusele programatorilor, se lucrează deja la Mass Effect 4, lucru ce va bucura cu siguranță iubitorii jocului.
me
De câteva zile m-a apucat să joc The Walking Dead. Joc mai mult puzzle decât shooter sau strategie. Lupta asta pentru supraviețuire devinde uneori enervant de grea. Nu e vorba doar de spart capete de zombie și fugind să nu te prindă hoarda. Trebuie să cauți chei să deschizi uși, casete video să observi coduri de securitate, fel de fel de nebunii. M-am învârtit vreo 3 ore după trenul ăla până să-l pornesc. Și aici îmi pare rău după Carley, pe care am îndrăgit-o.

Poate pe viitor vor apărea și alte jocuri. Însă în 20 de ani, doar 4-5 nume mi-au rămas în minte. Mafia cel mai pregnant.

Comments

comments

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.