Cel mai bun smartphone – Lenovo K910

5

Evident, nu există cel mai bun, cel mai rapid, cel mai cel. Nu există încă telefonul perfect (deși unii ar considera ultimele modele ca fiind vârful evoluției tehnologiei). Însă, cel mai bun smartphone, ca raport calitate-preț, la ora actuală este… Lenovo K910.

Vă spuneam eu mai demult cum Lenovo a reușit să devină dintr-o chinezărie ieftină, una dintre firmele care se poate bate cot la cot cu giganții Samsung, LG sau HTC.

Modelul K910 are caracteristici nu numai interesante pe hârtie, însă și uimitoare în teste. La ora actuală este considerat cel mai rapid telefon din lume (cel mai mare punctaj obținut în Antuntu Benchmark). Da, zic la ora actuală, deoarece senzația numită OnePlus One încă n-a văzut lumina zilei decât ca prototip, nu ca model de serie. Așadar, revenim la acest senzațional K910.

Acesta mai poartă și numele de Vibe Z, creat parcă în ciuda celor de la Sony, al căror model Z (m-)a dezamăgit enorm.

Dimensiunile sunt de 149.1 x 77 x 7.9 mm, având o greutate de 145 de grame. Nici acest model nu dezminte trendul terminalelor inteligente în privința înălțimii cam prea înalte în raport cu lățimea. Sau poate mie mi se pare că vom ajunge să avem ecrane ca o telecomandă și la telefoane, din de în ce mai alungite.

Ecranul IPS LCD este mare, de 5,5 inci, cu rezoluția FullHD, fiind protejat de Corning Gorilla Glass 3. Multitouchul în 5 puncte este, de asemenea, prezent. S-a declarat că este unul dintre cele mai frumoase ecrane, având culori extrem de vii și luminuozitate sporiă, chiar în lumina directă a soarelui.

Diferit de alte modele “made in China“, acest Lenovo are GPS integrat, fiind mai mult decât perfect și pentru un șofer de cursă lungă. Conectivitatea wireless este asigurată de Bluetooth 4.0 și micro USB 2.0.
Lenovo-Vibe-Z-Benchmark-Scores-2Chipsetul este Qualcomm Snapdragon 800 (diferit de modelele mai slabe, ce deţin chipseturi MediaTek mtxxxx)
Procesorul quad-core rulează la o frecvenţă de 2.2 GHz Krait 400, în timp ce procesorul grafic este Adreno 330. De asemenea, dispune de 2GB ram și 16 GB memorie internă, fără a avea posibilitatea introducerii unui card de memorie.

Senzațional la acest procesor este faptul că este concurentul direct al lui Exynos 5. În Antutu Benchmark a obținut între 34660 și 35.090 puncte, multe fotografii arătându-l peste Galaxy Note 3. Probabil și de aceea i se zice “cel mai rapid telefon la ora actuală“.
Sistemul de operare este Android v4.3 (Jelly Bean), upgradabil la 4.4.2 (KitKat). De preferat așteptarea versiunii oficiale, deoarece ROM-urile aftermarket au bug-uri.

În plus, Lenovo K910 este dual-sm, ambele cartele fiind active simultan.

Camera acestui colos este de 13mpx, iar filmarea 1080p@30fps, iar camera secundară este de 5mpx, un punct mare pentru amatorii de selfie sau sellotapies.
Însă, un punct în minus este lipsa stabilizării optice, ceea ce, în mișcare va face ca filmarea să fie trepidantă.
De asemenea, nu are posibilitatea de-a atinge ecranul pentru focalizare, focalizarea făcându-se automat de la trecerea de la distanță la obiectele foarte apropiate.

Însă la incredibilul preț de 1500 lei, ce-ți poți dori în plus?
Iată în continuare și câteva poze realizare cu acest telefon pe care vi-l recomand. Și ceva-mi spune că acesta nu va fi singurul post dedicat acesatui terminal…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.