Cele mai bune 8 sfaturi pentru a-ți păstra culoarea părului vopsit

Vopsirea părului a început ca un trend, pentru ca ulterior să devină o activitate recurentă în viețile oamenilor. Indiferent dacă alegi să folosești o vopsea de păr la salon sau acasă, este important să acorzi o îngrijire specială părului vopsit. Este foarte neplăcut să observi cum culoarea se estompează semnificativ după doar o săptămână.

Tocmai de aceea, în rândurile următoare, voi prezenta 8 sfaturi de îngrijire pentru părul vopsit, pentru ca tu să te bucuri de culoare cât mai mult timp!

  1. Șamponul și balsamul fac diferența!

Folosește un șampon sau un balsam cu ingrediente active, special pentru părul colorat. Acestea sunt mai „blânde” cu podoaba capilară, așadar vor contribui la păstrarea culorii pe firul de păr pentru mai mult timp.

  1. Aplică o mască de păr

Folosește o mască specială pentru părul vopsit în fiecare săptămână. Aceasta contribuie atât la păstrarea culorii, cât și la prevenirea uscării podoabei capilare. Un păr uscat se degradează și, implicit, nu are vitalitatea necesară pentru a-și păstra nuanța aleasă pe termen lung.

  1. Mici ajustări ale coafurii

Vârfurile despicate sunt inamicii culorii! Dacă ai părul uscat, cel mai probabil, în scurt timp se vor despica și vârfurile! Acest lucru îi va afecta inevitabil culoarea! Încearcă să faci aceste mici ajustări atât pentru a conserva nuanța aleasă, dar și pentru a te bucura de un aspect sănătos al părului!

  1. Protejează-ți „investiția”!

Nu este recomandat să ieși din casă fără să-ți protejezi tenul de soare! În mod similar, soarele afectează și părul! Podoaba capilară care a trecut prin procesul de vopsire este mai poroasă, așadar are nevoie de mai multă îngrijire.

Poți opta pentru un fixativ care să aibă și factor de protecție solară, dacă nu vrei să te plimbi cu o umbrelă de soare ca în secolul 19! Desigur, o altă soluție ar fi pălăria, dar știm foarte bine că un articol de acest gen poate afecta felul în care te-ai aranjat.

  1. Filtrul de apă – benefic și pentru păr

Ar fi bine să instalezi un filtru de apă pentru duș. Un astfel de dispozitiv va diminua volumul de minerale și clor care ajung pe scalp, ceea ce va face culoarea să reziste pentru mai mult timp.

  1. Clătirea cu apă rece

Sigur ai mai auzit acest sfat. Poartă și un nume popular de „duș scoțian” (acum nu știu dacă e din cauza zgârceniei pentru care sunt renumiți scoțienii sau din alte motive). Dar, în cazul părului are un efect benefic. Apa fierbinte are tendința de a usca podoaba capilară, ceea ce va afecta și culoarea acesteia. Așadar, apa rece la clătire va ajuta la păstrarea strălucirii nuanței alese. Nu este, însă, recomandat să faci acest lucru și iarna, dacă nu te usuci bine-bine înainte să ieși din casă.

  1. Oțetul – un aliat natural al părului tău

Poți folosi oțetul pentru a te clăti după ce te-ai șamponat. Oțetul este una dintre cei mai buni aliați ai conservării atât a culorii, cât și a sănătății părului.

  1. După oțet, uleiul nu este o surpriză

Nu, nu facem o salată. Uleiul ajută foarte mult la fortificarea culorii. Poți alege ulei de măsline, de cocos, de migdale sau de argan, pe care să-l folosești pentru a-ți masa părul o dată pe săptămână. Părul va fi mai sănătos și mai strălucitor, iar culoarea se va păstra mai bine!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.