Cezar Ouatu. Un nume pe care-l vom tot auzi de acum înainte

Hai să vă spun din capul locului ceva despre Cezar Ouatu.
Un om pe care puțini dintre noi îl cunoaștem în viața de zi cu zi, dar căruia am început să-i scoatem cuvinte rele din orice.

Cezar e undeva acolo sus, pe când noi ăștia aici ne zbatem și ne complacem în mocirlă. Ar trebui să ne fie rușine.
Hai să vă explic ce și cum.

Noi ăștia, gloata, n-am auzit de Ouatu până acum maxim o lună în urmă, de când cu Eurovisionul. Că-i homosexual, că-l laudă comunitatea gay, că etc.
Știu din surse sigure că omul nu-i pe invers. Întinde ăla gagici mai ceva ca Roger Moore în tinerețe! A, arată așa cum arată? E metrosexual, poate. Pantaloni strâmți pe el. Nu-și face sprâncenele și nici nu-și dă cu lac pe unghii. Cum mulți dintre masculii adevărați o fac, apoi cu degetele alea date cu lac bagă semințe în gură și le scuipă către televizor la vederea lui Cezar:
– Uite-l bă pe poponaru’ ăla!

Recunosc, și eu m-am luat după gloată. E foarte simplu să stai acasă, să auzi un zvon de la 10 inși, apoi să crezi cu tărie ideea aia. E cel mai ușor nene.
– Da mă, dar a avut o rochie pe el! Și s-a ras pe piept!

După câteva căutări am aflat ce-i cu rochia aia. Era inspirată dintr-o poveste gotică cu vampiri. Aia fiind un fel de capă. Na, după mâneci era ca un parpalac. Pe dedesubt de mantaua aia avea nădragi. Ideea e că asta nu s-a văzut în cadrul concursului, deoarece a stat nemișcat. Și să explic de ce a stat nemișcat. Ați văzut vreun tenor, contratenor sau soprană să se bâțâie pe scenă în timp ce scoate vocalizele alea de sparg paharele? Nu, niciunul.
Și s-a ras pe piept deoarece de felul lui e blănos ca ursul! Și să nu arate nasol. După cum ați observat, e blănos omul și pe burtă. Așa e el! Asta nu-l face homosexual. Câți dintre voi vă radeți pe piept sau pe spate? Sau la axilă?

Așa și Ouatu. A înlemnit pe drăcia aia, că oricum apoi îl ridica la cer, parpalacul curgându-i până la podea. O chestie interesantă, ca rochia interpretei din Republica Moldova, Aliona Moon (Aliona Munteanu).

Cezar a vrut să facă ceva spectaculos, să creeze o poveste în spatele melodiei. Melodie care a fost medie. Jumate de melodie s-a tot repetat refrenul, a avut pauze mari în ea etc.

Iar vocea lui a fost de excepție. Absolut superbă. Oricât am vrea noi să aruncăm cu rahat, aruncăm, dar degeaba.

Omul ăsta, a reușit dintr-o melodie de nota 5 s-o facă doar prin vocea lui de nota 7. Ceea ce s-a văzut în clasament. Cu toate voturile geopolitice, URSS-ul a votat cu el, iar nordicii între ei. Noi am ieșit fix la jumătatea clasamentului. Măreața Bonnie Taylor a Angliei a ieșit undeva la coadă!

Apoi noi românii, după orientarea sexuală a lui Cezar, apoi de rochița lui, ne-am apucat să râdem de nume.

De ce mă? Pe câți dintre noi nu ne cheamă naibii Lefter, Lepădatu, Odorog sau Sulă? Mulți au numele ăsta și nu-l poartă ca un stigmat. De ce ar trebui Cezar să-l poarte cu rușine?

– Da frate, îl cheamă Ouatu și cântă strâns de coaie!
Coincidență!

Pe tine te cheamă Lefter și-ți bate în ușă administratorul după întreținere. În timp ce te conversezi cu amicii pe feisbuc de “homălău’ ăla”. Sau te cheamă Lepădatu și afli că i s-a rupt lui tac-tu balonul acum 25 de ani, când s-a forțat mai tare, fiind beat mort. Tu cât talent ai la cântat?

De la o vreme știm doar să râdem de ceilalți, să ne bucurăm de răul lor (vezi cazul Becali) și să facem mișto de orice pe lumea asta.

De Becali nu zic multe, nu-l am la inimă, dar asta nu însemnă să aprind artificii și să mă-mbăt de bucurie că e la pârnaie. L-au băgat acolo mafioții adevărați, care fură miliarde și controlează mass-media. Aceeași mass-media care ne face să râdem bucuroși de numele ciudat unui cântăreț care ne-a făcut cinste într-un concurs internațional.

Am căutat pe youtube cântecul lui. Din sute de comentarii, cred că am găsit 10 care să zică ceva de rău. În rest numai felicitări și întrebări de ce n-am ieșit pe primul loc. Apropos, poza am ciodit-o cu nesimțire de pe pagina lui de feisbuc.

Am mai spus de ce. Jumate de Europă a votat cu estul, un sfert cu nordul, iar un sfert ne-au dat și nouă niște puncte. Mă mir că de la foștii iugoslavi n-am primit nimic. Mi-e rușine de ei, îi credeam prieteni. Dar na…

În orice caz, de acum înainte, de Cezar Ouatu o să se tot audă. Și vă zic eu că de bine. Are o voce de excepție și va face carieră frumoasă dacă se ține de treabă. Felicitări!

În plus, e mândru că e român. Ceva ce nouă ne cam lipsește în ultima vreme. Ia să scrie vreun cotidian francez sau italian ceva nasol de români și sărim toți de cur în sus. Ce mai crește spiritul civic în noi mai ceva ca ciupercile după ploaie…

Dezvățați-vă să arătați cu degetul unele greșeli, defecte sau nepotriviri ale altora. Vedeți-vă în primul rând pe voi, apoi aveți dreptul să vă faceți o opinie.
E la modă acum să râdem de alții. E simplu să fii zmeu în fața monitorului și să-ți fie frică să ieși pe stradă.

Și ne mai mirăm de ce se duce naibii țara. Din cauza mentalității noastre de rahat! Și din cauza lenii de care dăm dovadă din ce în ce mai des. Lene care ne împiedică să rumegăm ceva de unii singuri!
Rușine!

Comments

comments

27 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.