Clujul a devenit buricul pământului?

clujVăd că, din ce în ce mai des, se vorbește de Cluj ca de o nouă Mecca.
Peste tot auzi ba că în Cluj e cea mai minunată lume, ba că nu există câini vagabonzi, ba că oamenii sunt mai buni, cu sufletul mai curat, ba că numai trupele tari concertează în Cluj și multe alte bazaconii.
Reveniți-vă băi!

Nu-i Clujul buricul pământului cum nu-i nici Iașiul, Craiova, Constanța sau Bucureștiul. Ba mai demult auzisem pe cineva că dacă nu era Zoso, nu se auzea de Brașov vreodată!

Hai să gândim la rece, nu să ne aventurăm în discuțiile pro-Cluj.

A fost declarat cel mai curat (non-toxic) oraș din Europa. Bravo! Mă bucur pentru ei, mă bucur pentru țară.
Și? altceva? Hai mai ziceți-mi voi ce mai e atât de minunat în Cluj? Statuia lui Avram Iancu? Câți clujeni știu cine a fost Avram Iancu?

Altceva? Ce mai e prin Cluj?
Nu-mi săriți în cap, nu mă dau mare cunoscător al orașului, am fost o singură dată și nu am vizitat mare lucru (deoarece ori nu aveam ce vizita ori eram ocupat cu sexul). Aștept lămuriri de la cei care-s mai în măsură decât mine.
Însă nu-i înțeleg pe ăștia care sunt din Cluj și s-au mutat în București. Când erau în orașul natal erau de treabă (foarte probabil).
Acum, “capitaliștii” ăștia parveniți, au învățat șmecheria răgățenilor și pot declara sus și tare că toți bucureștenii sunt mitici, mitocani, jegoși și cretini.
Însă vezi, dragă Doamne, ei sunt din Cluj, acest leagăn al civilizației. Acolo unde s-a inventat roata și limbajul articulat! Și acolo e o pâine un leu și guma Turbo 20 de bani!

Nu știu de unde a pornit toată tevatura asta, când de Cluj, până acum 10 ani nici nu se pomenea vreodată. Era un fel de Târgu Ocna sau Baia Sprie.

Însă acum, s-au găsit acolo toate geniile României să iasă în față că fără Cluj, cine știe, poate eram toți mitraliați la Revoluție? Sau poate nu intram în NATO, în UE? N-aveam apă caldă dacă nu exista Clujul pe hartă?

Așadar, dragi draci clujeni. Mai ușurel, că nu sunteți buricul pământului, oricât v-ar plăcea să credeți asta. Și acolo există nesimțire ca-n București (sau oricare alt oraș mare), și acolo există gunoaie pe străzi, există câini vagabonzi și ciungă pe asfalt.

Nu mă înțelegeți greșit. nu am nimic cu acei clujeni care-s OK (ardeleni care-ți dau și cămașa de pe ei). Am ceva cu ăștia care au plecat din zonă de ani buni, au ajuns într-un oraș mai mare și p-acolo nu dau nimic măcar o dată pe an, la bunici.
Însă ei se mândresc cu faptul că s-au născut în Cluj.

Comments

comments

24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
De ce este importantă crema de protecție solară

Atunci când mergem la mare, unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le avem în vedere...

Oameni și vodka

Există asemănări? Diferențe? Păi hai să explic cum, ce-i separă pe oameni si vodka. Să nu ne luam imediat de...

Top 4 tulburari comportamentale la copii

Copilaria este o etapa foarte importanta pentru dezvoltarea unei persoane si pentru felul in care aceasta reuseste sa se integreze...

Close