Conflicte în alegerea vestimentației copilului

Încă din fragedă pruncie, copilul este atras de unele lucruri, iar pe altele le detestă. Țin minte că un coleg de facultate avea probleme cu fiul lui abia născut, deoarece îi plăcea absolut orice jucărie, dar ura pătuțul cu zăbrele. Se speria de el, Dumnezeu cu mila. Cum îl puneai în pătuț, cum îi era frică și începea să plângă de mama focului. Credea că e bolnăvior. A luat un termometru digital, i l-a pus copilului, dar avea temperatura normală.
Alminteri, chit că-l puneai pe jos, de era obosit, se culca. Deci patul îi speria.
Într-un final i-a dat de cap. La insistențele unor prieteni, a căutat patuțuri de bebeluși și-a găsit unul frumos, fără zăbrele de lemn, frate cu pușcăria! Apoi a luat biberoane și sterilizator biberoane profesionale, pentru copil ce-i mai bun!

bebelusOdată cu înaintarea în vârstă, copilul încearcă să își impună personalitatea. Domeniul în care dorește să obțină autoritatea este de cele mai multe ori domeniul vestimentar. Începe să își formeze anumite preferințe, care de cele mai multe ori nu sunt pe gustul părinților. Influențat de colegii de școală, de tendințele din modă și de anturaj, copilul devine atras de hainele scumpe, scurte sau mult prea sclipitoare. Deseori tema îmbrăcatului pentru școală devine un subiect de ceartă.
De aceea nu-i bine să lăsăm copiii să privească o Lady Gaga sau o Conchita Wurst!

Dacă tema de ceartă este aceea a dorinței de a purta haine de firmă, scumpe înseamnă că prichidelul se lasă influențat de vestimentația colegilor de clasă, de hainele pe care le vede la copii pe stradă sau de ceea ce vede la televizor. Pentru a evita următoarele discuții explică-i că pentru a se remarca poate purta ceva original și creativ, iar pentru asta nu trebuie să copieze ținuta colegilor. Frumusețea constă și în felul în care asortezi hainele, nu doar în prețul lor.
Era o fază comică într-un film cu Bruce willis și Marlon Wayans. Negrișorul avea niște pantaloni de piele, pe care dăduse 800 de dolari.
– 800 de dolari? întreabă contrariat Bruce. Au și televizor?

Dacă dimpotrivă subiectul certurilor constă în ideea că cel mic nu dorește să poarte decât aceleași haine, atunci alternativa este aceea de a îi explica micuțului că hainele purtate o zi trebuie spălate. Impune-i obiceiul igienei care te va feri și mai târziu de probleme. O altă metodă este aceea de a îl iniția în secretele modei și în multiplele posibilități prin care își poate pune în evidență personalitatea.

Succes!

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.