Copiii si televizorul

Multe familii aleg sa isi cumpere de pe www.rombiz.ro/televizoare/sony, însă nu doar televizoare pentru dormitor sau sufragerie, ci si un televizor pentru camera copiilor. Este insa acesta potrivit pentru camera micușilor? De multe ori, parintii sunt fericiti de faptul ca ai lor copii stau linistiti la TV sau cu tableta in brate, iar ei mai pot face una alta prin casa. Insa… e aceasta cea mai buna solutie?

Nu spune nimeni ca ar trebui sa ii interzici copilului tau sa se uite la TV, insa trebuie sa tii cont de o serie de aspecte:

  • Timpul petrecut in fata TV-ului

E important sa monitorizezi timpul pe care cel mic il petrece uitandu-se la TV. Daca puiul tau are pana in 2 ani, TV-ul nu ar trebui sa-i fie cunoscut. Evita sa iti lasi copilul sa se uite la desene animate sau alte programe pana la varsta de 2 ani. Dupa 2 ani, poti sa il lasi in jur de 1-2 ore. Invata-l faptul ca TV-ul nu e cel mai bun lucru pe care poate sa il faca si indreapta-l spre activitati mai benefice pentru el (sport, lectura, etc.).

  • Programele vizionate

Ei bine, aici iti trebuie mare, mare atentie. Nu te baza pe faptul ca cel mic se uita la desene animate si sigur e bine, deoarece nu e deloc asa. Unele desene animate sunt pline de acte de violenta, fapt pentru care trebuie sa fii cu ochii pe TV in permanenta. Nu te lasa impresionat/a de faptul ca cel mic incepe sa planga si vrea neaparat sa se uite la desene animate violente, deoarece pe viitor acestea il pot afecta. Supravegheaza-l mereu si alege tu pentru el.

Ca parinte trebuie sa fii atent mereu la copilul tau si sa faci pentru el cele mai bune alegeri in privinta programelor pe care le vizioneaza la TV. Doar astfel te poti numi un parinte responsabil.
kid-in-front-of-tv-1000x577

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.