Copilul ăla zace fără bicicletă!

În povestea de față, Gore avea 3 ani. Deja alerga pe trotuare de nu te puteai ține după el. Puteai spune că era un copil precoce, dacă el deja putea să citească seara din aventurile lui Jules Verne, înainte de culcare, sau să-și pună la pick-up singur povești. Părinții lui își cam permiteau de toate, așa că lui Gore nu-i lipsea aproape nimic. Ce voia el însă, era o bicicletă. Numai că era prea mic pentru așa ceva.
– Când vei mai crește puiule! Îți va lua mama o bicicletă exact cum vrei.

El dăduse inițial semn că înțelesese situația. Ei ași. A doua zi dimineață a făcut o boacănă de l-a aflat orașelul.

Ieșise Gore plimbat de bonă. O tânără studentă, moartă după copii, îi făcea lui Gore toate poftele. Copilul, însă, șmecher, a avut grijă s-o ia exact pe unde voia el. Prin fața unei vitrine speciale. Acolo, zăcea mândră o bicicleta de copii byox, roșie, superbă. Cum să nu-i placă copilului?
Se oprește Gore încremenit în fața vitrinei și începe să urle în gura mare, speriind trei porumbeii de pe streașina magazinului:
– Vleau bicicletă! Vreau bicicleta loșie!
bicicleta

Bona degeaba încercă cu lulu-lugu, cu vorba bună, cu amenințări, copilul o ținea danga cu “Vleau bicicletă“.
Mă Gorică, n-am atâția bani… Am să-i spun mamei tale să-ți ia, bine?

Ți-ai găsit… Gore răcnea:
– Vleau bicicletă!

Văzând că nu are alternativă, bona îi spuse:
– Uite Gorică, dacă ești cuminte și nu mai urli ca un descreierat, când ajungem acasă ne jucăm de-a mama și de-a tata, bine?

Gore a acceptat propunerea indecentă, mai cu jumătate de gură. Tot restul plimbării în parc a fost abătut, așa că bona l-a întors acasaă mult mai repede decât de obicei.

Ajunși acasă, după ce i-a dat să mănânce, bona a început jocul: l-a îmbrăcat pe copil într-o pijama, l-a învelit cu halatul lui ta-su, l-a pus pe fotoliu în fața șemineului. Gore a luat pipa lui ta-su și ziarul în mână și începuse să se uite pe titluri.

bona s-a dus să se schimbe. A luat pe ea un furou transparent, cu volănașe roșii, niște pantofi cu tot cui și a început să se dea pe lângă fotoliu. Se uită Gore la ea o dată, a doua oară și-i zice:
– Auzi dlagă?! Ție-ți alde de plostii și copilul ăla zace fălă bicicletă!

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.