Cum iti dai seama ca suferi de spondiloza cervicala?

Avand in vedere ca numarul celor care sufera de spondiloza cervicala este in crestere, cred ca nu gresesc daca afirm faptul ca aceasta afectiune este una dintre cele mai populare boli in momentul de fata. In cazul in care vrei sa afli daca nu esti printre cei care sufera de aceasta afectiune, in continuarea acestui articol voi prezenta care sunt cele mai importante simptome spondiloza cervicala precum si care sunt modalitatile prin care poti sti cu siguranta daca suferi ori nu de aceasta afectiune a coloanei vertebrale.

Aparitia durerilor la nivelul coloanei vertebrale cervicale precum si la nivelul gatului reprezinta un prim semnal de alarma pe care nu trebuie sa il ignori, mai ales in cazul in care durerile apar fara motiv.

Sensibilitatea scazuta la nivelul membrelor superioare precum si la nivelul membrelor inferioare reprezinta un simptom care trebuie sa te faca sa mergi la doctor din momentul in care acesta apare. Scaderea fortei musculare precum si incapacitatea de coordonare a miscarilor este un alt simptom care din momentul in care apare trebuie sa te faca sa mergi de urgenta la medicul neurolog. Cum isi poate da seama acesta daca suferi ori nu de spondiloza cervicala? Prin urmatoarele actiuni la care te poate supune din momentul in care ii ceri ajutorul:

  • Examenul neurologic este prima actiune la care vei fi supus din momentul in care vei merge la un medic neurolog reclamand simptomele de mai sus. Obiectivul principal al acestui examen este de a constata daca maduva spinarii este afectata ori nu.
  • Anomaliile coloanei vertebrale pot fi observate prin intermediul unei radiografii a coloanei vertebrale, motiv pentru care aceasta este una dintre cele mai recomandate actiuni de catre medicul specialist.
  • In cazul in care anomaliile coloanei vertebrale nu pot fi identificate cu exactitate, rmn-ul ori computerul tomograf sunt testele cele mai elocvente in aceasta situatie, motiv pentru care sunt recomandate de catre medicul neurolog.

In concluzie, spondiloza cervicala este o afectiune a coloanei vertebrale ce poate fi depistata cu usurinta in cazul in care pacientul nu ignora simptomele si se prezinta la medicul specialist pentru un control de specialitate.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Avem niște bărbați buni de pus… pe foc!

Ce bărbați adevărați avem... Azi pe la orele 18:30, în 101 la Diham, un cuplu de ciorditori format dintr-o femeie...

Ce înseamnă televiziunea asta…

Adevărat că televiziunea te ajută, ceva de nedescris. Și zic asta deoarece văd că un oarecare, cum era ciobanul Ghiță,...

Vreau procesor i5!

Există zeci de magazine IT online. Nu știi niciodată care e mai bun. Românii se uită în primul rând la...

Close