Cum îți promovezi afacerea online, prietenaș?

Că noi românii ne-am apucat de afaceri, nu mai e niciun secret. Însă, din păcate, noi n-o facem cu cap.

De exemplu, eu caut un Service GSM bun. Cu prețuri mititele și muncă de calitate. Nu contează timpul (2 săptămnâni e acceptabil).
Și-am căutat pe domnul gogu să văd ce și cum. Măi prietenaș, tu cum mama dracu vii la mine cu asemenea site-uri?

Nu mă uit la pagerank sau alexa, că ai 3 amețiți de-au intrat pe site. Mă uit că e scris cu picioarele.
Gramatică nema, poze strivite, numere de telefon aiurea. Măi nene, cum vrei tu să atragi potențialii clienți cu un site de toată jena? Când omul caută niște profesioniști și dă de tine. “La Gogu GieSeM, prețurile e mici tot timpu. Shi când plouă. Hai încoa mâncața-j

Merci, nu! Du-te-n… negăsire.

gsmPe cuvânt nu știu ce fel de oameni sunt ăștia. Dacă tot ai o firmă și și-au ajuns 200 ron să-ți iei dracului domeniu .ro, nu mai ai alți 200 de lei să-ți facă un stiudent rupt în fund de foame un site de crapă concurența de ciudă?

Nu, nu-ți iei. Sau ai tocmit student, ăla a luat banii și ți-a lăsat un website de toată jena. E și asta posibil. Dar încercă să treci peste. Un website neatractiv mă face să caut în altă parte!

Și nu numai pe mine. Vorbesc de mine ca potențial client. Că pot fi Spanac, că pot fi mămică a 2 copii, că pot fi studentul X, că pot fi cămătarul Y. Asta cu Service GSM a fost un exemplu.

Să zicem că ai firmă de vânzări mașini. Mă, când văd tot felul de deștepți d-ăștia de pun un gif anuimat cu un Lamborghini ca logo, mor de draci. Aia siglă vericule. Lăsăm aicișa Lamborghini și Porșe, ca să dea bine, e la clăteală.

La clăteală pe naiba mă, lumea fuge de ce e mult prea strident. Ca sărmăluțele în cap la nuntă. Așa și asta. Prietene, vinzi mașini uzate, la mâna a treia. N-ai văzut Lamborghini decât în filme. N-ai să vinzi un Porshe nici dacă ar fi un model 944… De costă 700 de euro.
porshe

Ia seama la ce-ți zic. Când mai faci o vânzare ceva, printre oameni care au ajuns la tine îndrumați de un prieten, pune mâna de să-i naibii o spoială paginii de net a firmei tale. Măcar pagina principală și cea de contact. Îți fac eu 3 pagini de pică lumea în 100 de euro. În 3 ore n-am ce alege. Dar știi că pe viitor, cel puțin 50% din cei ce-ți vor intra pe pagina ta de net îți vor deveni clienți. Unii poate chiar fideli. Că-s destui căscați care sar în piscină cu telefonul la gât, sau îl lasă în blugi, când pune mașina de spălat.

Sau că sigur următorul nene care-ți calcă pragul firmei 2.0 va cumpăra de la tine pompa de benzină. Pentru că e pozată exact una și are specificațiile trecute lângă. Ba-i mai dai și sfaturi cum s-o monteze să-l țină 1000 de ani!

M-am lămurit cu serviceurile GSM. Asta nu neapărat după ce-am văzut cum arată siteurile, ci după ce-am telefonat la ei. Prețuri pentru parlamentari, nu altceva. Numai în România găsești să coste schimbarea ecranului la telefon fix cât e un telefon!

Acum câteva zile m-a rugat un prieten să-i caut pe net reparatii Samsung. Inițial eram sceptic în a găsi ceva bun, vreo firmă care să-i repare telefonul, folosind cele trei criterii care nu se vod aduca niciodată. Ieftin, Rapid și Bun. Asta deoarece tot ce e Ieftin și Bun nu e Rapid. Ce-i Rapid și Ieftin nu e Bun. Iar ce-i Bun și Rapid nu-i Ieftin.

Însă de data asta am nimerit-o. Nu numai că și-a reparat Samsungul, însă s-a lipit și de reparatii Nokia pentru un model vechi, Nokia Banană, de care nu se mai atingea nimeni. Însă omul e pasionat, ca mine, de telefoane vechi. Iar profesioniștii de la reparatii gsm își știu meseria. Jos pălăria. Cică ei nu numai că s-au apropiat de cele trei criterii menționate mai sus, însă le-au împletit așa de bine, înât după două zile l-au sunat să-și ia telefoanele.

– Așa repede? Înseamnă că nu se mai pot repara?
– Ba din contră, domnule! sunt reparate ambele!
– cum de așa repede?
– Încercăm să terminăm toate comenzile înainte de sărbători. Știm ce stresant poate fi ca în timpul Crăciunului să vă gândiți că aveți telefonul însă la reparat…
– Cât mă costă?
– 150 lei!
– Doar atât? cum așa?
– Păi telefonul Nokia trebuia doar curățat și schimbat două lamele corodate, iar pentru Samsung aveam ecranul pe stoc, deoarece la acest model, ecranul spart este una din principalele defecțiuni apărute.
– Mulțumesc!

A doua zi îmi arăta mândru telefoanele. Samsungul ca Samsungul, însă mă uitam la Nokia ăla, curățat, bibilit, arăta ca scos din cutie! Acum îmi pare rău că am scăpat de vechile mele Panasonic GC 55 și Ericsson T28…

Articol participant la acest concurs.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.