Cum sa faci o camera sa arate mai mare decat este in realitate

Problema camerelor mici este ca ele tind sa arate si mai mici atunci cand sunt supra-aglomerate. Si in orice camera, cu timpul, se aduna tot felul de lucruri la care nu vrem sa renuntam pentru ca sunt amintiri sau pentru ca, pur si simplu, ne trebuiesc.

Cu cateva mici trucuri, orice camera poate castiga optic si chiar fizic spatiu, facand-o sa arate mai spatioasa si mai usor de utilizat si pastrat in ordine fara eforturi sustinute in timp.

Cum sa faci o camera sa arate mai mare decat este in realitate: Foloseste usi glisante

Problema cu o camera mica este ca usa, atunci cand este deschisa, reduce din spatiul care poate fi utilizat. Mai ales daca este o usa mare si este vopsita intr-o culoare inchisa. Intr-o camera deja mica, aceasta va parea pur si simp;u uriasa si va dezechilibra optic camera, mutand atentia din punctul de interes catre ea. Nu e ceea ce iti trebuie cand deja ai un spatiu prea mic la dispozitie.

Asa ca o idee super buna este sa alegi un model de usi glisante de interior si sa il instalezi in incaperea problematica.

Daca nu ai cum sa faci asta, pe piata exista mai multe modele de usi de interior din care poti alege. Asigura-te insa ca iei un model intr-o culoare cat mai deschisa.

Vopseste peretii in alb sau vanilie

Intr-o camera mica nu te poti juca prea mult din punct de vedere cromatic, Chiar daca iti doresti o camera colorata, o sa poti face asta cu ajutorul accesoriilor, insa nu cu peretii. Deci varuirea in alb sau intr-o nuanta de vanilie in cel mai rau caz este singira opriune pe care o ai la dispozitie.

Alege mobila alba

Da, s-ar putea sa ti se para plictisitor, dar mobila alba se va pierde optic in interior si totul va parea mai spatios. Alege piese de mobilier cu sertare si usi, ca sa tina totul ascuns vederii si astfel vei avea loc sa depozitezi toate lucrurile care nu au nevoie sa fie expuse privirii si sa incarce camera, dand un aer sufocant. Lasa la vedere mici obiecte de decor colorate, fara sa aglomerezi.

Alege perdele in nuante deschise, pastel

Perdeaua aleasa pentru o camera mica nu poate fi in nici un caz inflorata sau cu modele geometrice mari. Ai nevoie de o perdea simpla, ingtr-o culoare deschisam preferabil pastel si de o draperie inchisa la culoare daca camera este dormitorul. Daca este o alta camera, poti merge pe o nuanta mai inchisa decat perdeaua, care sa blocheze vizibilitatea in camera din exterior.

Pastreaza stilul minimalist, organizat si in ordine

O camera mica trebuie sa arate tot timpul ordonat. Totul trebuie sa fie organizat si pus la locul lui iar stilul ales trebuie sa fie miminalist.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.