CURIOZITATI MARI, DIN LUMEA CELOR MICI!

“Important este să nu te oprești niciodată din a-ți pune întrebări.” — Albert Einstein

Din cate se stie, curiozitatea face parte din natura umana. Oamenii isi pun mereu fel de fel de intrebari legate de tot ce exista in aceasta lume. Un lucru firesc, natural, care ne ajuta sa evoulam si sa ne depasim conditia. Trebuie insa sa admitem ca dintre toti oamenii, copiii isi pun cele mai multe si alambicate intrebari referitoare la tot ce-i inconjoara.

Din universul lor, ei vad viata altfel si vor sa stie cat mai multe, care este adevarul adevarat despre tot ceea ce experimenteaza zi de zi. Intrebarile sunt amuzante, serioase si, uneori, dificile chiar si pentru adulti. Acum, cu ocazia celebrarii “Zilei Copilului”, va invit sa va delectati cu un set de curiozitati haioase, bizare si profunde ale celor mici, adunate si postate de catre unii parinti pe retelele de socializare. Cred insa ca inainte de toate, se cuvine sa stiti, multi poate c-au si aflat, ca “Ziua copilului” a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat “Declarația pentru Protecția Copilului”.

După această Conferință, multe guverne au hotarat sa celebreze aceasta Zi ce coincide, in multe zone ale lumii, cu prima zi de vara. Dar data zilei copilului difera in foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie, de la China și SUA. Acum insa, delectati-va:

– “Mami, ma doare burtica. Sunt insarcinat?” – baietel, 5 ani
– “In trecut, toata lumea era in alb si negru?!”
– “In timp ce se coc fursecurile: “S- au uploadat prajiturelele?”
– “De ce avem doi ochi dar nu putem vedea dublu?”
– “Daca plantele au nevoie de ploaie si soare pentru a creste, iar curcubeul este facut din lumina si apa, atunci curcubeele sunt hrana plantelor?”

– “De ce au fost inventate injuraturile daca nu avem voie sa le folosim?….
– “Tati, de ce cumperi bere? Stii cate bomboane am putea cumpara cu banii de bere?”(n. n.-desi am trecut de mult de varsta copilariei, pun si eu o intrebare: oare amicului Francisc, i-au fost puse asemenea intrebari?!…)

– “Furnicile au inventat prima retea sociala din lume?”
– “Cum si-au facut oamenii primele unelte daca nu aveau unelte?”
– “De ce ii spunem “luna” lunii?
– “Cum se numeste spatiul dintre dintii unui pieptan?”
– “Cum imi dau seama daca sunt real si nu doar un personaj in visul cuiva?…
– “Cand te uiti la un bebe, el stie ca este in viata?”
– “Ma intreb ce gust are bratul meu!” – dupa ce isi linge bratul, ramane cu privirea ganditoare si spune “Are gust …neutru.”
– “Tata, cuvintele sunt infinite? Nu, dar exista siruri de numere infinite. Atunci, daca exista cate un cuvant pentru fiecare numar, cuvintele trebuie sa fie infinite!”

– “Cum te- ai simtit in ultima zi a copilariei?”
– “De ce nu imi pot vedea ochii?”
– “La restaurant. ,,Tati, de ce suntem aici? Am venit pentru masa de pranz. Nu, nu! De ce suntem pe acest pamant?”
– “De unde vin ideile?
La aceasta intrebare, ofer eu raspunsul: de peste tot, acolo unde exista viata si oameni. Inclusiv copii!… Ii felicit si-i imbratisez pe toti!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.