Cutremur

earthquakeTeroare, numele tău e CUTREMUR.
Mi-e o teamă imensă de cutremur. Culmea, mi-a fost mult mai bine în avion decât la cutremur. Cel mai mare (pe care l-am simțit eu cel mai mare), a fost cel din 1990 sau 1991. Între 6,4 și 5,7.
Și tot căutând pe internet după acest fenomen, am avut unul CATASTROFIC în 1802. Magnitudine 7,9-8,2. Sute de răniți și 4 morți.

Cel din 1977 (magnitudine 7,2) a avut 1.578 de morți și 11.300 răniți. Însă cele mai multe victime au fost în 1940. 1.600 morți, 12.100 răniți. Magnitudine 7,4.

a mai fost unul pe care l-am simțit și m-am speriat în 2004. Știu că mă uitam la Anaconda 2. Am vrut să mă ridic de pe scaun și să ies pe hol, sub grindă. Însă am mai zăbovit câteva momente, cât am pus pauză la film, apoi am ieșit.

Apropos de cutremure și luminile astea ciudate de pe cer (m-am lăudat că ies să văd dacă-s de la mega-mallul de la Electroaparataj, însă după cutremur, m-am speriat și-am stat în casă), Anamaria mi-a zis că în 1977 cerul era roșu… Înainte de cutremur.

Și cu ocazia asta, niște sfaturi bune în caz de cutremur. Să dea Dumnezeu să nu avem niciodată nevoie să le punem în practică…

Apropos de filmuleț. Văzusem undeva că nu-i indicat să te pui sub masă, ci lângă o canapea. În caz în care pică acoperișul, să nu se frângp masa sub greutatea lui. Așa se formează un triunghi între canapea, podea și tavan. Triunghi în care puteți supraviețui.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.