De câte mașini are nevoie un român?

De când mi-am luat prima mașină, Polo care-a rămas legendă, m-am gândit la următoarea dilemă: de câte mașini are nevoie un român?

Și mi-au cam ieșit vreo 4 la număr.:

1. Una mică, de oraș. Consum mic, o parchezi unde vrei, te strecori. Un Smart ar fi ideal. Prețul este cam mare, dar nu poți să le ai pe toate. 

2. O mașină de familie. În care să între copiii, soacra, nevasta, bagajele, câinele și vreo doi saci de cartofi. Cu care te poți duce în vacanță sau o poți folosi când pleci în delegație.

3. Una de teren. Roți mari, 4×4, să poți urca cu ea până sus, la Babele. Altfel, faci vreo 2-3 ore de mers pe platou, de unde poți lăsa mașina. Numai ca asta consuma. Dar na, ai nevoie de ea, dacă ești pasionat de munte și off road.

4. Una “de curse”. Cu care sa poți ieși în fiecare sfârșit de săptămână să “te dai” cu băiețașii la semafoare. Liniuțe, driftulețe și altele asemănătoare. Numai că și asta e scumpă, pofticioasă (papă la benzină mai ceva ca un excavator) și destul de pretențioasă la piese. Ți s-a rupt o planetară, ți se rupe și portofelul și contul bancar.

Exista oare o mașină care să le suplinească pe toate 4? Din câte m-am documentat eu, nu. Și nici nu va exista. Asta deoarece mașina nu-și poate modifica dimensiunile. Cel puțin la cele de serie. Poți să ai mașină 4×4, de familie și de curse, dar nu va fi mică. Și va păpa destul. Mi-ar plăcea un Subaru WRX. 

Un prieten și-a luat Dacia Duster de care e foarte mândru. E mare, urcă munții pe ea, papă decent și când apeși accelerația de afunzi în scaun. Doar că e voluminoasă. Și nu prea o scoate prin oraș.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.