De ce sa alegi tehnologia Inverter

Oricine cauta o solutie de climatizare ideala pentru nevoile sale, va observa ca in ofertele producatorilor de aparate si sisteme AC se regasesc la ora actuala doar modele cu tehnologie Inverter, la nivel mondial fiind decretata incetarea fabricarii de compresoare clasice, de tip on-off. In continuare, ne-am propus sa oferim cateva explicatii legate de noua tehnologie implementata si beneficiile pe care le aduce.

Putini stiu ca o unitate de aer conditionat interioara poate oferi eficienta sporita in regim de incalzire, fiind o alternativa ingenioasa si se pare, mult mai avantajoasa economic decat o centrala electrica, mai ales in timpul anotimpurilor toamna si primavara, dar si pe tot parcursul anului. Noile model pfera o inalta functionalitate nu doar pe racire, ci si pentru incalzirea locuintei ori altor spatii destinate climatizarii, inclusiv in conditii de temperaturi exterioare care ating -20 de grade Celsius.

Spre deosebire de solutiile clasice de aer conditionat, cu unitati centrale plasate la exteriorul unei cladiri si expuse temperaturilor foarte joase, Inverterele pot functiona cu succes chiar si cand temperaturile coboara ingrijorator in termometre. La aparatele traditionale, uleiul din compresor va deveni vascos in situatii ca cea descrisa mai sus.Nu este insa si cazul aparatelor dotate cu Inverter, ce au motoare incalzite inainte de punerea in functiune.

Este clar ca tehnologia Inverter poate sa ofere performante sporite de racire, respectiv incalzire. Utilizatorul poate selecta temperatura preferata cu ajutorul telecomenzii, iar mediul ambiant se va incalzi / raci de doua ori mai repede, capacitatea fiind aproximativ cu 30-50% mai ridicata. Functia Turbo seamana cu Jet Function, dar poseda o putere marita.

Frecventa electrica a compresorului este mai bine controlata la aparatele cu Inverter, decat la cele prevazute cu tehnologii conventionale, reducand consumul de energie, fapt ce va permite sa economisiti pe termen lung (si, eventual, sa va recuperate investitia).

In concluzie, va recomandam sa optati pentru aparate si sisteme de climatizare care functioneaza pe baza inaltei tehnologii, Inverter. Daikin reprezinta un important producator de aparate de aer conditionat split de perete Daikin  dispunand de puteri diverse, tip duct, casete de tavan, console etc.
ac

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.