DE COPIAT, DE PUS IN RAMA DAR SI… DE RECITIT !

Mai ales de recitit,dupa o prima vedere asupra celor scrise.De ce?Pentru ca ,cel putin asa cred eu,toate cele inserate sunt realitati curate,adevarate,ce nu trebuie ignorate.Iata-le,intr-o ordine aleatorie:

Bunaoara,Schopenhauer-,,Sanatatea nu este totul,dar totul fara sanatate,este nimic! ”

-Filosofia:

,,Fa-ti avere atât cât sa traiesti decent si sa asiguri un start copiilor tai în viata. Nu trai si munci numai pentru ei. Cum parintii au grija de copii pâna intra în viata si acestia trebuie sa aiba grija de ei, când nu se mai pot ajuta singuri, pâna dispar. Fii altruist, dar atât timp cât nu-ti este afectata propria viata. Traieste, cât se poate,prezentul tau si bucura-te de el. Fiecare vârsta are bucuriile ei. Nu fi lacom, avid de avere si putere. Nu vei lua cu tine nimic din acestea”

-Dupa cum probabil stiti deja, directorul si cofondatorul Apple, Steve Jobs, a pierdut în anul 2011 lupta sa cu cancerul pancreatic. Cunoscut pentru stilul lui de viata modest dar si pentru rigurozitatea si perfectionismul de care dadea dovada pe plan profesional, ultimele cuvinte ale regretatului om de afaceri sunt simple, dar înduiosatoare, de efect si îi contrazic întreaga existenta aacestuia, dedicata în proportie majoritara carierei. Iata care sunt ultimele cuvinte rostite de Steve Jobs,înainte de moarte (merita sa ni le reamintim):

,,Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora, viata mea este un simbol al succesului.Cu toate acestea, în afara de munca mea, nu prea am alte motive de bucurie. În final, averea este doar o“felie” de viata cu care sunt acomodat, obisnuit. În aceasta clipa, zacând pe patul de spital, filmul vietii mele mi se perinda prin fata ochilor. Realizez ca toata recunoasterea, laudele, bogatia de care m-am bucurat aupalit, au devenit fara de sens în fata apropiatei motrti. În întunericul camerei, ma uit la luminile verzi de laaparatele care ma tin în viata, aud sunetele mecanice sacadate facute de ele si simt respiratia Zeului Mortii apropiindu-se. Acum, când am facut bani cât pentru trei generatii, ar trebui sa ne concentram pe alte aspecte ale vietii care nu au legatura cu partea financiara. Trebuie sa fie ceva mai important de atât! Sa fie relatiile…sa fie arta, sa fie un vis neîmplinit din tinerete…Fuga non-stop dupa bani transforma o persoana, cât de normala ar fi ea, într-o ciudatenie asemenea mie. Dumnezeu ne-a lasat simburile ca sa receptionam dragostea, sentimentele celor din jur si nu iluziile false aduse de averi.Toti banii, toate proprietatile si  investitiile din viata mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scaldate în iubirea data si primita. Acestea sunt adevaratele bogatii care te vor urma, însoti mereu, dându-ti puterea si lumina care sunt necesare sa mergi mai departe. Dragostea nu cunoaste distanta. Viata nu are limite. Mergi unde vrei sa mergi. Atinge vârfurile pe care vrei sa le atingi. Totul se bazeaza pe 2 lucruri: inima si mâinile tale…Atât. Poti sa angajez i pe cineva sa conduca masina în locul tau, sa produca bani pentru tine. Dar nu

poti plati pe cineva sa îndure boala în locul tau. Lucrurile materiale pierdute mai pot fi recuperate. Dar e un lucru care nu poate fi recuperat odata pierdut: viata. Când o persoana intra în sala de operatie, va realiza ca exista o carte pe care nu a terminat-o de citit – “Cartea traitului sanatos”. Indiferent de etapa vietii în care ne aflam acum, odata cu trecerea timpului, ne vom confrunta cu ziua în care cortina va cadea peste noi. Pune pret pe dragostea pentru familia ta,iubeste-ti consortul, prietenii.  Poarta-te bine cu tine. Pretuieste-i pe ceilalti….”

De luat aminte,dragii mei!Recititi-le si actionati cum considerati ca-i mai bine,mai folostor in viata, atat pentru dumneavoastra cat si pentru cei apropiati!

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
NOI ZILE LIBERE LA …STAT!

Românii care lucrează la stat au primit veşti excelente la acest sfârşit de an. Potrivit unui proiect,aprobat, al Guvernului, bugetarii...

Ce bere am primit de ziua copilului?

A trecut 1 iunie. Ziua copilului de pretutindeni. Să vedeți ce-a fost la mine. Mă trezesc și dau să pup nevasta. Lângă...

Poți face repede o avere din criptomonede!

Zilele trecute l-am vizitat pe Ștefan, un vechi prieten. Mă gândeam că vom încinge o partidă de șah. Am cumpărat...

Close