Despre mândria de-a fi român – Sabina Elena

Evident că Spanacul nu stătea pe bancă la “viralul” ăsta care circulă de câteva zile. Așa c-am să vă explic eu ce e cu mândria asta de-a fi român.

O copilă de 15 ani, Sabina Elena, care învață la un liceu din Covasna (ROMÂNIA!), a venit la școală într-o zi c-o bentiță tricoloră pe frunte.
Colegii maghiari s-au oripilat și-au urlat la dirigintă. Care să dea în pragul leșinului de fapta de vitejie a elevei sale. A luat-o de urechi și hai la director.
Care director mai avea puțin și-o împușca pe netrebnică.
A îndrăznit să aducă o bentiță tricoloră în clasă? Când e ziua morților unguri ori ceva de genul?
Filmulețul cu fata, pe pagina Realitatea, aici.sabina

De atunci e nebunie națională. A ieșit lumea în stradă, feisbucul geme de Sabine și bentițe tricolore, ne-a apucat pe toți acum de cur mândria de-a fi român.
Râdem de americani cu aborarea lor a steagului, prezent de pe cutiile de conserve la slipi, de pe șepci pe prezervative, dar nu suntem în stare să ne uităm în ograda noastră.

Să se înțeleagă de la bun început. Mă doare când românii sunt persecutați peste hotare fiind catalogați ca hoți, țigani, curve, cerșetori și nespălați. Mă doare rău, încât eu unul aș fi în stare să-i dau o mamă de bătaie unui ziarist de rahat francez care știe doar să înjure pe “frații lui mai mici”. Asta deoarece pe vremuri Franța era sora noastră mai mare. Acum nu-i mai suport pe francezi. Niște poponari! Nu mai zic de italieni, care ar merita bătuți cu pietre. Însă aici nu vorbim despre asta. Vorbim despre mândria de-a fi român.

Acum de când cu Sabina ne-am găsit să urlăm împotriva ungurilor. Unde mama dracu era mândria asta când acu câțiva ani un belgian ne regula copiii de grădiniță în spațiile publice? Unde ne e mândria asta de-a fi român când lăsăm bulgarii să înregistreze Țigările Carpați ca fiind marcă bulgărească?
Unde e mândria asta de-a fi român, când se vorbește la nivel politic de-a vinde conceptul de Dracula?

Unde ați făcut mă petiții online cu “Nu ne vindeți Dracula”? Unde ați făcut conturi de feisbuci cu “Alături de Dracula”?

Nu e! N-a fost nicio mândrie. “Se întâmplă, ce putem face noi?” Așa spunem toți. Eu când am declarat sus și tare niște idei mi s-a dat peste nas.

Acum să revenim la cazul Sabina.
Un nea Caisă ungur a amenințat-o cu moartea. Ia să mă amenințe pe mine careva că am dat foc steagului maghiar. Da, atunci aș merita-o, recunosc. Dar nu ameninți o copilă, română, din România, că-n țara ei a purtat un rahat de bentiță. Asta e o tâmpenie fără margini. Tu, indiferent de ce naționalitate ai fi, român, ungur, chinez, belgian, indian sau kurd, ai merita o mamă de bătaie soră cu moartea și 15 ani de ocnă. Să dai cu târnăcopu-n sare, ‘tu-z mama mă-ții, să faci ceva notabil. Ai scos sare pentru oameni. Ai făcut ceva bun. Nu c-ai amenințat cu moartea o fată de 15 ani!

romaniaMai grav e faptul că ungurii din Ungaria n-au nimic cu românii. Am fost în Ungaria și-am fost tratat bine oriunde m-am dus. Nu aveam tricolorul la mine…
Doar ăia de pe la graniță și ăia de prin județele astea butoi cu pulbere, sunt de mici învățați că românii sunt sclavi și ungurii stăpâni. Asta pentru că ei erau chiaburi și noi șerbi. Din cauza Imperiului Austro-ungar. Și cum se comportă maghiarii (le zic maghiari ungurilor ăștia din România, cu păsatul umflat în ei) cu noi, așa se comportă austriecii cu ei. Care și austriecii la rândul lor sunt scuipați de nemți.
Tâmpenia asta cu bozgorii și jegurile de români ar trebui să înceteze.

Suntem oameni, suntem vecini. Nu ar trebui să ne înjurăm pe stradă, sau să ne fie rușine că suntem români, la noi în țară.

Cică Vanghelie vrea să facă un miting pentru Sabina. Să facă, sunt de acord. La nivel politic trebuie ceva făcut, nu la nivel de feisbuc. E fix caca faptul că Sabina are cinșpe mii de laikuri.

Am auzit destule povestiri din zonele astea.
De exemplu, acum vreo 40 de ani niște prieteni de familie au fost în Miercurea Ciuc. Împreună cu ei era un unchi de-al lor, ungur get-beget.
Au intrat într-un magazin și n-au vrut să fie serviți. Vânzătoarea unguroaică. A luat-o la pocit unchiul Arpad de-a găsit-o dracii. A venit patronul, i s-a explicat ce și cum și-a luat-o și ăla la altă serie.

Acum vreo 8 ani, s-a dus în prieten să ia o pâine. A intrat în magazin, pe vânzătoare o chema Oana Georgescu (nume unguresc 100%!).
– Bună ziua!
– …
– O pâine vă rog!
– … (mută aia ca mumia)
– O pâine vreau!
– Nem todom!

Omul nedus pe la biserică, a luat-o de ceafă și i-a urlat în față. Szop ki a faszom! Asta înțelegi! Ești româncă și nu vrei să mă servești? Te bat de te cântărești pe tine imediat!

A venit patronul imediat. Un ungur. A ascultat-o p-aia ce i-a zis în ungurește, apoi a înjurat-o. Foarte serviabil și-a cerut scuze față de flăcău și l-a servit el.

Cazuri d-astea însă sunt rare. În care patronul ungur să se comporte bine cu tine. Ești român, ești un jeg. “Nu servim negrii!”

În cazul Sabina, urmările ar trebui să se ia la nivel de conducere. Dacă dirigintele,directorul școlii sunt unguri, inspectorul școlar ar trebui să fie român. Dacă primarul e ungur, prefectul er trebui să fie român. Dirigintele și directorul ar trebui alungați din România și să li se ia cetățenia. Să vedem cum îi vor primi ungurii. În niciun caz cu brațele deschise!

Pe final vă las cu un banc. așa ca se mai creacă mândria de-a fi român nițel în noi.

În Transilvania e găsit un om spânzurat de-un pom. Ochii scoși, împușcat de 10 ori în spate, venele tăiate și înjunghiat de nenumărate ori în abdomen. În buzunar ise se găsește buletinul. Nagy Atilla.

Medicul legist, un român, completează raportul: “În 30 de ani de meserie n-am văzut un caz de sinucidere mai limpede ca acesta”…

Comments

comments

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Să-mi beliți mielu’, domnule Băsescu

"Să-mi beliți mielu', domnule Băsescu". Toată lumea rămăsese cu gura căscată mai ceva ca la filmele cu hermafrodiți. Indignarea era...

Copilul, în lesă?

Copilul trebuie ținut în lesă? Asta este o întrebare cu care se confruntă părinții, mai mult ca niciodată. Sunt din...

LECTII DE VIATA CE-AR TREBUI INVATATE !…

,,Viata trebuie traita in asa fel incat in suflet sa ramana loc doar pentru bucurii! Restul,da-le uitarii...."(autor anonim) ,,Nu lasa...

Close