Despre vecini – 2

Prima parte.

Cum urci scările, în stânga… Habar n-am cine mai stă.
Am văzut-o pe mă-sa lui Titi intrând odată acolo.
Titi fiind o javră de om, vedeţi mai încolo de ce.

În faţa scării, stă o familie normală. El e ceva inginer pe la aeroport, că l-am văzut p-acolo în timp ce reparau unii nişte elicoptere.
Nevastă-sa ne face calculul la întreţinere, iar cu copiii lor, un flăcău şi-o fată (acu măritată şi deja mămică), mă jucam când eram mici.
Când bubuia blocul de manele acumcâţiva ani în urmă, aveam impresia că e de la Vali de la 2, dar nu era de la el, ci de la ăla de la 4, de sub mine.
Plus că Vali nu poa să doarmă noaptea, pe motiv de coţăială de la etajul 1!

În lateral stă o babă care de la o vreme nu mai ştie să mai răspundă la “sărumâna”. Adică de un an şi ceva, de când păţania cu Titi, cred că e nepot ceva animalul ăla. Dar mi-am zis că n-o mai salut, şi de fiecare dată bunul simţ îmi scapă un “sărumâna”. Urmat apoi în lift (singur fiind) de un “tuzgâţii neamului şi patriei”…

Apoi, urmează Titi şi ai lui.
Titi ăsta e aşa un handicapat, de 3 ori i-au forat motocicleta.
De două ori din faţa blocului, şi a treia oară din faţa uşii. Se chinuia ăla 3 ore până o căra sus la etajul 2 pe scări. În 3 zile a scăpat şi de aia. De atunci nu şi-a luat altă motocicletă. Dar na, s-a făcut fi-su de 18 ani şi i-a luat maşină. Apoi mi-a luat mie locul de parcare.
Citiţi aici în detaliu, că nu vreau să-mi aduc aminte.
De atunci e clar. Nimeni din familia lui nu mai primeşte bună ziua. Ba el încă o are promisă de la mine şi de la alt vecin.

La etajul 3, lângă scară, stânga stă ceva rudă cu Violatorul şi Fratele Violatorului. Nu prea i-am văzut p-ăia, aşa că nu mă bag în discuţii.

În faţa scării stă Fratele Violatorului (când ajung la 8 dau detalii). Ăsta nuş ce afaceri învârte, însă numa maşini decapotabile de 20j de mii de euro învârte. Şi parfumuri d-alea de 3 milioane sticluţa de 10 ml. Vreun băieţaş de cartier, mai răsărit, nu am idee. În rest nu am avut tangenţe cu el. Ba acu câteva zile fusesem până jos, la o bere cu Jidanul, şi-n lift nu era lumină.
Când m-am întors, ăsta ieşea din liftul acum iluminat, şi m-am mirat că au reparat becul. Şi mi-a zis omul că l-a schimbat el, că orbecăiam p-acolo pe la butoane. Avea cutia goală de bec în mână.

La mijloc, stă preşedintele de bloc. El şi nevasta. Un ins înalt la vreo 60 de ani, de-o purtare ireproşabilă.
Parcă e mecanic omul ăla. Are aşa ceva în el care te sperie. Bine, nu pe mine, că mi se rupe de ăştia, ca de râme şi coropişniţe…
De ceva vreme nu l-am mai văzut, ştiu că avea ceva probleme şi mergea cu un baston….

Lângă lift stă administratorul.
Multă vreme administratorul l-am crezut a fi idiotul blocului.
Avea o dacie galbenă, mai veche ca a mea. Încă o mai are, cu prelată pe ea.
Mă, se îngrijea ăla de maşina aia, ceva de speriat.
În fiecare sâmbătă el ieşea şi spăla maşina. Cu perie, peste tot. Cu apă, cu săpun, cred că i-o fi pus şi ceva balsam de copii, altfel nu-mi explic cum de lucea aia.
Nevastă de treabă şi supusă.
Fi-sa era bunăciune, s-a măritat şi s-a cărat de acasă. Aia de treabă. La fel şi fi-su. Care e mai mic ca mine de vrstă, dar e cam cât Emilia, studenta minune.
Acum adminul mi se pare unul dintre cei mai la locul lui oameni. Eram acu câteva luni să plătesc întreţinerea. Şi-l sună pe ăsta unul din flăcăii care reparaseră liftul. Da, acu avem şi muzică în lift, Jidanul se închină cu două mâini zicând Mazel Tov când intră la mine în lift.
Şi nuş ce tot vorbesc ăia, la care flăcăul ăla îl încearcă cu “am o întrebare, pot să vi-o pun?”.
Eu, sincer, ziceam “zi mă întrebarea”.
El a zis “întrebarea poţi să mi-o adresezi, nicidecum să mi-o pui”.
Am rămas mut de ce reacţie a avut. Eu nu mă gândeam la aia nici să mă baţi.

Va urma

Comments

comments

19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.