Dilema zilei – extreterestrul

M-am izbit azi de-o dilemă. Atenție că-i destul de grea. E formată din două întrebări și este despre… extratereștri.
1) În engleză, cum zici despre un extraterestru? It sau Him? (it pentru lucruri și animăluțe, iar him/her pentru oameni). Dar e “marțian” – termen general pentru extatereștri. Cum îi zici ăstuia?
Am pus întrebarea asta la ora de engleză acum câțuiva ani buni și profesoara s-a cam codit până să-mi răspundă cu jumătate de gură că “it“. Mai degreabă acceptam explicația unui coleg:
– Depinde, dacă ții mult la el îi zici him. Dacă nu, it!
dilemă
2) Trecem peste întrebarea “ce-ar ieși dacă s-ar cupla un extraterestru c-o pământeancă?“, deoarece răspunsul ar fi clar, nimic. Asta deoarece suntem identici cu cimpanzeii în proporție de 97% și nu putem avea copii cu ei.
Întrebarea mea este:
– Se poate mânca un marțian?
Trecând de gust și textura corpului, mă împiedic de moralitate. Nu-i canibalism. Însă nici prea OK nu e, chit că se mai mănâncă pe la noi și oameni și cimpanzei (că tot zisăi că suntrem aproape identici dpdv molecular).

Dar extraterestrul? Să zicem că arată ca-n filme. Mic, cu 2 mânuțe, 2 piciorușe, capul mare, știți și voi. E imoral să mănânci o bucată din el la frigare, asezonată cu o salată de vară, cu cartofi prăjiți cu usturoi și cașcaval ras?

Voi ce părere aveți de această dilemă?

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.