DIN 2019, BULGARIA IN SCHENGEN! ROMANIA, MAI ASTEAPTA!?…

 
Auzeam dar, sincer va spun, nu prea credeam! Insa speram. Nu manat sau nicicum motivat de… stiti dvs., zicala aia, cu capra vecinului, ci de justificata suparare ca noi, romanii, iata, trebuie sa mai asteptam! Ca-n multe alte imprejurari. De ce? Din “n” motive si cauze! Ca sa le nominalizez repetandu-le nu stiu pentru a cata oara, nu ca-mi este greu dar, zau, ar fi chiar penibil! Nu numai pentru mine dar, sigur cred, ca si pentru dumneavoastra, cititori ai acestor randuri, ca de altfel pentru orice concetatean de rand. De cei pe care i-am (sau i-ati) ales, nici nu mai zic nimic. Tot penibil imi este. ‘Mnealor s-au obisniut si zic ca-s multumiti cu ceea ce (nu) fac si ca atare, deocamdata tac!
 

Tac si pentru ca nici nu stiu – sau nu vor – sa faca pentru tara si popor. Li s-au tot oferit (si nu odata) de catre UE, sute de milioane de euro pentru autostrazi, spitale, scoli si alte asemenea investitii vitale, comisarul european Corina Cretu i-a implorat (numai in ,,genunche”<cum spunea un fost demnitar>nu s-a rugat!) sa-i ia si sa faca totusi ceva, dar in zadar! Nu si nu, acesta-i raspusu’ acu!

Nu vor si pace, pentru ca nu prea le place intrucat banii europeni nu se pot fura si nici folosi (destinati) spre (pentru) altceva! Eventuale vizite de protocol, bairamuri, nunti sau modificari de legi, cum ar fi bunaoara, cele ale justitiei de care se tot ocupa si se preocupa de cand au ajuns sa ne conduca. Unde si spre ce? Doar dumnealor o stiu, chiar daca un popor intreg o banuieste si-o traieste zi de zi! Cum? Oare mai e cazul sa s-o mai spun? Totusi: asa cum ne-am dorit! Nu de azi, de ieri, ci de o suta de ani! De-un Centenar pe care-l vom sarbatori acum (pe 1 Decembrie) cu totii, si bunicii si nepotii, cu aceeasi eterna speranta de mai bine.

 

Pentru noi si tara. O tara centenara din care niste europarlamentari români au votat rezolutia Parlamentului European care critica guvernul României. Asadar (cum scria pe platforma Republica, cunoscutul editorialist si gazetar, Critian Tudor Popescu), s-au dat cu dusmanul, cu Brucselu – ei nu sunt <adevarati români>, asa cum i-a demascat domnul Dragnea si a cârâit doamna Dancila. Prin urmare, sa se stie, cine se considera european, n-are cum sa mai fie român. Ori, ori, care pe care. Asa ca, stimati Republicani, vedeti cum va orientati, poate ca e mai bine sa va numiti de- acum Românasi. ….”Romani sau romanasi despre care, tot CV Popescu spune ca ,,refuzatul ministru de partid Laufer, a decretat cum ca presedintele României e antisemit (!) si, pe cale de consecinta, cei 6 milioane de români care l-au votat sunt nazisti, i-au târât lui rudele în Holocaust. Pai, astia se mai pot numi români?”

 

Eu zic, da, mai ales ca, nu putini, au participat recent si la sfintirea altarului ,,Gigamolului ortodox de Partid si de Stat”, cum il numeste acelasi talentat editorialist

 

.,,Tot cu bani de la stat se, mai scrie CTV, ,,dete în folosinta Monumentul Unirii din Alba Iulia, compus din 4 cruci facebook electrificate. Mesajul este limpede: Dumnezeu e român, ortodox, Unirea, BOR a facut-o, cine nu-si face cruce, nu e român, ramâne pe dinafara, n-are decât sa se uneasca cu dracu.” Sau, mai spun si eu, sa se duca în… statul paralel! In Schengen, inca nu se poate!

 
 
 
 

Marcel Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.