DIN NOU, MINIVACANTA!

Nici nu ne-am prea odihnit bine cu… munca si iata, ca vine iarasi VACANTA! Sute de romani vor profita acum, la sfarsitul lui Mai de o noua perioada de minivacanta! Peste numai o zi, sambata, 26 Mai, se celebreaza Mosii de vara, Duminica sunt Rusaliile, iar luni este sarbatorita Sfanta Treime, zi oficial libera prin decret guvernamental. Asadar, tineti-va bine si bucurati-va de alte trei zile de distractii… pe rupte, multa golaneala (pentru unii, cei dezinhibati!), nesomn si bautura (cat inghite), asezonate, probabil sau mai mult ca sigur, si cu ceva violente (mai mici sau mai mari), mai ales pe acolo, prin acel “taram al libertatii totale“, cum i se tot spune de o vreme, Vamei.

Adica, Vama Veche! Despre toate acestea insa, despre pregatirile dar si despre “ispravile” si urmarile lor, de prin acele locuri, am scris si nu de mult. S-a scris si-n presa, s-a comentat in fel si chip, asa ca de aceasta data o vom lua de la-nceput! Si cu scrisul, dar mai abitir cu “minunile” ce ni se vor oferi! La randul lor, hotelierii promoveaza zeci de oferte si reclame (cu bauturi oferite si carate cu… roaba) ce-ti iau nu numai mintile, dar si banisorii!, bicilistii nu se lasa mai prejos si pregatesc adunarea pentru “Hai cu biciclta la Vama”, meteorologii anunta zile cu temperaturi “numai bune pentru pentru noua minivacanta”, iar mass-media, mai ales tv-urile, comunica non-stop, ce pregatiri anume s-au facut si inca se mai fac, mizand pe faptul ca in acest interval sunt, cum spuneam, 3 sarbatori religioase majore, iar Luni este oficial liber ca sa ne odihnim nitel dupa atata nemunca! Dar nu, nu fiti suparati! Fiti chiar optimisti mai cu seama ca, in doar alte cateva zile, vine iarasi… o minivacanta: cea de 1 Iunie, Ziua copilului, atunci cand, cum spune prin asemenea ocazii, “Si alta data, si alta data, o s-o facem si mai, si mai lata”! Slava Domnului, ocazii si zile din astea o sa tot avem, nu ducem lipsa! Ca ne lipsesc multe altele, ceva mai stringente (ca sa nu zic, mai seriose, riscand sa-mi atrag ‘jde critici si blamari), asta-i alta problema si zau, nu-i prea importanta, chiar daca unora le place sa se tot planga ca n-au unde munci si ca aici, in Romania-i tare, tare rau! Adevarat, asa e, e rau ! Dar, paradoxal, e bine, de moment ce in loc sa muncim, preferam doar sa ne tot distram si sa ne odihnim profitand de numeroasele minivacante oferite cu darnicie de cei ce ne conduc!

In acest sens, am o mare nedumerire. De ce aproape peste tot, nu numai in comunismul mult blamat si acuzat ca …tap ispasitor al tuturor relelor, ci si-n citate sau sloganuri, se tot spune ca “Munca l-a creeat si innobilat pe om”?! N-ar fi oare, in cazul nostru, al multor romani, sa se spuna ca totusi: lenea, zecile de zile libere si nemunca-s pe prim plan?!

Mai stii?, poate ca vreun parlamentar sau guvernant o sa faca candva si o astfel de propunere! Precis ca vor avea succes (la unii dintre noi)! Pana una alta, cu precizarea ca n-am fost, nu sunt si nici nu voi fi vrei data un dusman al sarbatorilor, petrecerilor (decente) si al UNOR zile libere, va doresc tuturor, zile de minivacantE cat mai placute! Cu celelalte, ne mai descurcam noi!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.