Din pescar te faci… pirat!

Vărul meu, Gore, e un împătimit vânător. Ca orice vânător care se respectă, este şi un pescar redutabil. Ce mi se pare foarte interesant, am constatat că şi el, şi prietenii din grupul lui, cu care pleacă împreună la vânătoare, sunt excelenţi bucătari. Mai mult de dragul conversaţiei, l-am însoţit la o ieşire la iarbă verde. Credeam că va fi un soi de picnic sau că vom face un grătar în aer liber. Nu m-am înşelat foarte mult, numai că am pus pe grătar peştii prinşi de noi.
Acum câțiva ani, când am mai fost cu ei la o partidă de vânătoare de fazani, a ochit Gore al meu vreo 3 bucăți excelente. ditamai animalul, mare, frumos și al naibii de gustos! Așa și acum, la pescuit.

Sincer, e mult spus că şi eu am prins peşte. Am agățat un peștișor mic, pricăjit, încât ei începuseră să facă mișto de mine:
– Uite mă, peștișorul auriu! Pune-ți trei dprințe!

Apoi, a urmat festinul: ciorbă pescărească, saramură şi peşte la grătar. Gore mi-a şi spus că fără peştele prins de mine, muream cu toţii de foame, fapt pentru care îmi mulţumeşte în numele tuturor că i-am scăpat de chinurile groaznice și din ghearele morții. Vor aduna materiale şi-mi vor ridica o statuie pe malul apei. Probabil din oasele peștilor. Nu putea să mă ducă la pescuit și pe mine unde-mi sar peștii ăia în bancă? Tot cu oase, însă măcar nu puneam pe nimeni să se chinuie cu prinsul lor, cu momeli, undițe, lansete, coropișnițe, câte și mai câte!

La vânătoare am mâncat fazan, căprioară, iepure şi labă de urs. Toate, gătite de Gore și gașca lui. După ce am văzut ce mănâncă băieţii ăştia, nu m-a mai mirat faptul că majoritatea sunt rotunjori. Mi-a spus că diferenţa dintre vânători şi bucătari e una singură: vânătorii ştiu să gătească aproape orice, dar bucătarii nu ştiu să vâneze absolut nimic. Dacă prin vânătoare nu se înțelege cumva și crapul ăla din acvariul de la supermarket!

Gore a trecut pe la mine zilele trecute şi m-a rugat să-l ajut co o treabă spinoasă. Să cumpere ceva pentru ziua fetiței. Voia să-și ia costum de Moș Crăciun, de Iepuraș de Paști, însă nu se pricepea în lumea asta 2.0. Așa că l-am rezolvat repede. Aflând că dorește o petrecere de neuitat pentru Ioana, i-am făcut legătura cu vechii mei prieteni de la www.petreceri-magice.ro. După câteva zile a ținut să-mi mulțumească iar. Petrecerea a fost foarte reușită. A făcut și câteva poze pe care mi le-a trimis.
– Mă, fără tine, nu știu ce mă făceam!
– Ei lasă. Te descurcai tu. Făceai o plachie, un fazan, ceva…
– S-au săturat ale mele de atâta vânat și pește. Zac kilograme de carne în frigider și nu se ating de ele. În plus, de ziua ei îi trebuia tort, nu pește.
– Mă, ce pot să-ți zic, decât să-ți trăiască!
– Merci! Știi că de Revelion vii la mine, da?
– Bine mă, vin!
– Numai că vezi să mă ajuți, că vreau bal mascat. Cu temă extraterestră!

Uite mă, credeam că am scăpat ieftin. Pescar, pirat, vânător… Dar acum, extraterestru!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.