Doriți și păduchi cu asta?

Știți deja cunoscuta “doriți și cartofi prăjiți la comandă“. e mai răspândită decât “Alo” la nivel mondial.
Doi flăcăi și-au închiriat costume de la Teatrul de Operetă “Ion Dacian”. I-a costat 50 lei de costum.
Tinerii au dansat o noapte întreagă la un bal mascat și-au fost foarte mulțumiți de costumele lor. Însă “surpriza” a venit după două zuile. Unul dintre tineri a descoperit că s-a umplut de… păduchi.
party“Am observat cu stupoare că am păduchi… Habar nu aveam de unde aş fi putut să iau, dar, în momentul în care Marius m-a anunţat că şi el are <<chiriaşi>>, totul a fost clar în mintea mea. I-am luat de la costumele închiriate“.

Pare-se că cei de la Teatrul de Operetă nu spală costumele după fiecare închiriere. Foarte posibil ca înaintea celor doi tineri nefericiți, costumele să fi fost purtate de vreun om al străzii (să nu zic țigan).

Nici până-n prezent angajații Teatrului de Operetă nu au un răspuns oficial.

E oare posibil așa ceva? Într-o țară care se vrea civilizată să poți lua păduchi de la costume de închiriat? Și vorba aceea, nu ai luat costumele de la vreo firmă fantomă, cu sediu pe-o stradă desfundată și plină de câini vagabonzi, ai luat costumele de la Teatrul de Operetă. O so(do)mitate în domeniu!
Desigur, este posibil ca și tinerii să fi luat păduchii de la cine știe ce prostituată au închiriat-o împreună. Însă erau păduchi de cap, nicidecum păduchi lați. Și-an afară de asta, e cam mare posibilitatea ca povestea lor să fie adevărată.
amândoi au luat costumele în același timp, din același loc. Apoi ambii, după două zile au suferit de aceeași “boală“.

Nu se mai curăță costumele oferite spre închiriat decât atunci când lucesc de jeg? Nu de alta, dar nu închiriezi un costum cuiva doar ca să facă 3 poze apoi să se dezechipeze. Cine-și închiriază costum, va fi în el cel puțin câteva ore. Și nu-l ia spre închiriere ca să stea pe canapea să se uite la meci. Îl ia pentru un bal mascat. Adică petrecere, dans, băutură. Ergo, transpirație!

Așadar, după ce iei un costum pe tine (poate să fie și-o cămașă, un tricou, un maieu), pentru peste 3 ore, îl vei umple de transpirație. Ceea ce-i la mintea cocoșului că va trebui spălat. La Nufărul dacă nu la mașina de spălat.
Eu nu știu cum este înțelegerea cu costumele astea închiriate, însă dacă iau un tricou de la un prieten (mi s-a întâmplat în diferite cazuri), i-l înapoiez spălat, nu plin de transpirație.

costume (1)

Deci, mi se pare normal ca și clientul când înapoiază costumul, să-l dea curățat. Și ca să nu-i fie frică de intrat la apă sau stricat materialul, să-l ducă la o curățătorie chimică. Ăia știu fiecare material în parte cum să-l spele, cum să-l calce. Au oameni special angajați pentru asta.

Nu știu cum vor rămâne lucrurile, însă atenție când luați costume de închiriat. Cel mai bine e să le le dați la curățat înainte. Ideal ar fi să le curățați și după purtare. Costă în jur de 12 lei curățarea la costum (cămașă, pantalon și haină).
Și nu poți spune că-i scump, din moment ce tu îți iei costum de închiriat pentru bal mascat. Alea-s petreceri cu schepsis, nu orice gură cască e invitat la așa ceva…

Comments

comments

15 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.