Dumnezeu, Lucy și naniții

jesusDe Dumnezeu știm cu toții, inclusiv ăia care nu cred în prietenul invizibil sau Iisus dulgherul cu bărbuță și alte fantezii.
A văzut cineva Lucy? Evident, s-au uitat masculii după Scarlet Johansson ca după filmulețul cu Pamela pe barcă. Azi am văzut și eu filmul, într-un final.
Povestea e simplă. O gagică ajunge să-și folosească 100% din creier. Asta având în vedere că oamenii folosesc între 3% (cazul Anei Mocanu) și 10% (cazul lui DaVinci sau Einstein). Cum ajunge ea să dețină aceste capacități uimitoare? Păi, cu ajutorul unor substanțe, cum altfel.
– Adică era o drogangioaică, trăgea pe nas și băga în venă direct la gât, da?

Nu. Gagica, printr-o serie de întâmplări nefericite, ajunge pe mâna unor mafioți chinezi. Mafioții îi introduc chirurgical în burtică o punguță de un kilogram, cu CPH4. Acest CPH4 ar fi formula chimică a unei substanțe, enzime, pe care femeia gravidă o secretă în cantități foarte mici, pentru a ajuta fătul să crească. Să-i formeze oasele, organele, pielea etc.

lucyBun, deci drogul ăla era un fel de “viață“, obținut pe cale sintetică. Și Lucy a noastră, nedorind să aibă de-a face cu drogurile din stomac, vrea să se bată cu un chinez. Care ăla nu știa multă carte și-i arde un dos de palmă, apoi îi dă niște șuturi în burtă mai ceva ca șuturile pe care le-a primit Alexandra Stan de la manager.

De la șocul ăsta, punguța aia se sparge, în interiorul lui Lucy scurgându-se cam un sfert din drogul minune. Asta înseamnă că-i crește capacitatea de-a gândi de la, să zicem un 7%, la peste 20%. Adică gagica poate levita, poate citi gândurile, nu simte durere, nu are emoții. Devine un fel de mic Terminator, dacă-mi permiteți analogia.

Și cum nu fusese singura pusă în situația de-a fi cărăuș de droguri fără voie, face un efort mental în a-și aminti în ce direcții mergeau ceilalți 3 cărăuși. Îi găsește, odată cu chinezii care le băgaseră pachetele în ei, poceală p-acolo ca-n filme. Lucy își dezvolta întruna capacitatea creierului, așa că, în momentul când a atins 100%, a dispărut. Apoi era PESTE TOT.

nanitiȘi am făcut legătura la naniții din Revolution. Care făceau ce voiau ei, conduceau lumea. Și iată așa, Lucy a noastră devenise un fel de… Dumnezeu? Putea face orice, oricând, oriunde. absolut orice. Călătorie în timp și spațiu? joacă de copil! Să creeze obiecte? Floare la ureche.
Însă, ca-n orice film, era o chestie pe care Lucy, ca și naniții sus amintiți, n-o putea face.
NU PUTEA SĂ CREEZE VIAȚĂ. A, putea rămâne însărcinată, însă cum în 3 zile a atins pragul de 100%, era imposibil ca fătul să se dezvolte atât de mult pentru a putea fi născut.

Nice try girl, but you ain’t no God!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.