Echipamente de vibrofinisare pentru fiecare nevoie

Vibrofinisarea este procesul prin care mai multe piese sunt scufundate într-o mașină de finisare vibratoare. Mașina vibrează, determinând mișcarea circulară a conținutului, iar suportul sablează piesă pentru a obține finisajul dorit.

Procesul de vibrofinisare este folosit atât pentru piesele foarte mici, cât și pentru cele foarte mari, cu geometrii simple sau foarte complexe.

Procesele vibrofinisare pot fi concepute astfel:

  • Sisteme continue – în care piesele intră la un capăt și sunt descărcate continuu la ieșire în stare finită.
  • Sisteme de loturi – în care sunt adăugate, prelucrate și îndepărtate seturi de piese înainte de a se executa următorul lot.
  • Procesul secvențial – care presupune rularea pieselor prin procese multiple de finisare în masă pentru a obține o finisare mai fină.
  • Sisteme cu o singură parte – în care piese mari sunt procesate individual

Căutați o modalitate eficientă de curățare, și/sau lustruire a unui volum mare de piese? Acum aveţi posibilitatea de a face asta cu echipamente de vibrofinisare. Cu ajutorul unei camere de vibratoare, în formă de castron sau de tip tub, se poate curate sau lustrui eficient un număr mare de piese la un moment dat.

Echipamentele de vibrofinisare sunt maşini pentru prelucrare mecanică utilizate la finisarea pieselor metalice şi nemetalice în special în producţia de serie mare şi de masă, dar şi în producţia de serie mică sau medie, acolo unde intervenţia umană devine ineficientă şi costisitoare.

Procesul de finisare în masă implică folosirea frecării prin vibrații pentru a freca suporturile de imprimare față de părți pentru a obține rezultatul dorit. Procesul folosit poate fi umed sau uscat, în funcție de aplicație. În mod obișnuit, operația utilizează compusul sau agentul de finisare vibratoare pentru a facilita, lubrifia, curăța și îmbunătăți acest proces.

Echipamentul vibrator poate fi echipat, de asemenea, cu un aparat de separare a pieselor interne. Cu acest design, piesele dvs. sunt separate eficient de mediile de finisare cu ajutorul unei rampe amplasate sub suporturi. În timpul ciclului de procesare și când este cuplat (fie manual, fie pneumatic), rampa pivotează în sus ridicarea atât a mediilor abrazive, cât și a părților componente într-o punte de separare. În timpul acestei operațiuni, suportul cade apoi înapoi prin deschiderile separatorului de ecran și piesele se descarcă automat, făcând această opțiune o caracteristică atrăgătoare și care salvează timp.

Sistemele de finisaj poartă o selecție de echipamente de vibrofinisare cu mai multe caracteristici specifice pentru aproape orice scop. Alegerile includ:

  • Echipamente rotunde – ideale pentru utilizarea într-o mare varietate de aplicații standard de finisare.
  • Echipamente de vibrofinisare în spirală – maşina cu spirala este considerată a fi o maşină de finisare cu vibraţii în masă, deoarece oferă avantajul important de separare de 100% a materialelor şi pieselor.
  • Uscător – permite finisarea și uscarea completă într-un proces cuprinzător, economisind timp și bani.
  • Dispozitiv de finisare cu raze lungi vibratorii – oferă caracteristici superioare de descărcare și rotire în comparație cu finisoarele standard.

Aplicaţii ale echipamentelor de vibrofinisare:

Debavurare, arondizare, netezire, şlefuire, finisare, lustruire, superfinisare, uniformizarea suprafeţei, texturarea suprafeţei, spălare, degresare, curăţire.

Gama de piese prelucrate:

Turnate, forjate, laminate, stanţate, ambutisate, debitate, prelucrate mecanic, sinterizate.

Materiale prelucrate:

Oţel, aluminiu, alamă, zinc, magneziu, titan, zamac, bronz, fonta, plastic, sticla, lemn.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
O Unitate Protejata poate schimba viata unei persoane cu dizabilitati

Ii vedem zilnic trecand pe langa noi. De multe ori ne uitam la ei cu mila, insa ei sunt oameni...

Serial de urmarit

Dupa ce-am renuntat sa ma uit la Supergirl, apoi la chestia rasista, numita Black Lightning, ramanand cu cateva seriale pe...

Un leu ușurarea la WC

În Curtea de Argeș, în autogară, există toaletă publică. Ca la toate toaletele publice, intrarea e un leu. Lipită de...

Close