Efectele poluării în câteva secunde năucitoare

Acum câțiva ani, poliția chineză a făcut o reclamă de vreo 20 de secunde, care a îngrozit o lume întreagă. Accidente oribile, soldate cu morți, apoi la final puneau textul asemănător cu “Viața are prioritate, conduceți cu grijă“. Tot tărăboiul de-a urmat apoi în mass-media a dus înlăturarea acelui clip din pauzele de publicitate televizate. Însă urmările se văd și azi. Adică accidente mai puține pe străzile deja supra-aglomerate ale chinezilor.

Acum, un filmuleț uruguayan mi-a atras atenția. E atât de simplu, dar în același timp simți cum îți dă o palmă morală, mai ales dacă ți-a mai scăpat pe jos vreun ambajaj pe care nu l-ai ridicat din lene. Filmulețul este acesta:

Unele animale nu se pot proteja singure. Nu neapărat că-s tâmpite (“ce, nu vede proasta că e plastic, de ce îl bagă în gură“), însă, în apă, punga seamănă izbitor de bine cu o meduză, hrana preferată a țestoaselor. Drept dovadă, de câte ori v-ați uitat atenți la ceva în apa mării neștiind exact ce e până nu ați pus mâna pe el?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.