Exportăm vaci în China!

De curând, România și China au încheiat un contrat prin care România va exporta cca. 500.000 vaci din rasa Bălțata românească în China, în următorii 7-10 ani. Asta înseamnă venituri de aproximativ jumătate de miliard de euro pentru fermierii români.

De fapt, banii ăia vor intra în țară, apoi statul român va pune imediat în practică impozit pe profit, care ne strică tot cheful de viață.
Deci din 500.000.000 de euro, la fermieri vor ajunge 350.000. 000

România va exporta vaci în China“, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la târgul internaţional de agricultură Indagra de la Bucureşti.

Contractul a fost semnat în luna septembrie a anului curent, între reprezentanţi ai statului chinez şi ministerul român al Agriculturii, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, Autoritatea Naţională de Reproducţie în Zootehnie şi Asociaţia Crescătorilor de Vaci “Bălţata Românească” din Braşov.

Este o şansă extraordinară pentru fermierii români. Cererea din China este foarte mare, iar în perioada de 7-10 ani pentru care este valabil protocolul, noi trebuie să exportăm peste 500.000 de vaci. Se vor trimite animale de un an, viţele în dezvoltare, al căror preţ de export este aproximativ 1.000 de euro” – Zoltan Haller, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci “Bălţata Românească” din Braşov.
baltata
În ianuarie 2014, va fi exportat primul lot de vaci (4-5000 de bucăți), după ce vor fi cercetate amănunțit atât de-o echipă românească de veterinari, cât și de o echipă chineză, ce va veni special pentru acest program în România, la începutul lui ianuarie.

Primul lot de animale, de 4-5.000 de vaci, va fi exportat în luna ianuarie a anului 2014. Domnul Haller declară că România este prima ţară europeană care exportă vaci în China şi a patra din lume, după Australia, Noua Zeelandă şi Uruguay.

Asta ce înseamnă? La vaci, China e la pământ? Noi primim văcuțe irlandeze prin programe umanitare și exportăm vacile noastre tocmai în China. Deoarece vacile noastre dau 8-10 litri de lapte zilnic, nu cred că vor sta mult timp în picioare, ajunse pe pământ chinez. Vor ajunge în abatoare, după o lună de carantină.

Însă treaba asta este departe de-a ne mai interesa. Dacă ciuciunghezii dau banul, poa’ să le măcelărească. E dreptul lor. Ca și cum aș da 2000 de euro pe un BMW și-aș face asta cu el!

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.