Fiberlink 1000 de la RDS

Am intrat în rândul lumii. De ieri am și eu internet de mare viteză, fiberlink 1000 de la RDS. Inițial doream să iau de la Telekom, însă cel mai ieftin abonament de internet de la ei, care venea cu telefonie fixă “băgată pe gât” era de vreo 65 de lei lunar. Așa că m-am îndreptat către RDS, unde plătesc mai mult cu 16 lei lunar, în loc de 39 lei, dau 55.
– Ce mi-e 10 lei diferență? Ați spune.

10 lei la prima vedere. Și hai s-o luăm metodic.
RDS a venit și-a tras toate firele prin fibra optică. Internet, cablu TV și telefon. Cu ocazia asta am scăpat de câțiva metri buni de fire din casă. Și nu exagerez, după ce-am terminat cu instalatul acestui Fiberlink 1000, cu aceste cabluri am rămas în urmă.

20160122_011816

De la Telekom primeam telefonie fixă pe care nu o foloseam, neavând nevoie de ea. Plus abonament pe 2 ani. Și minus stick de internet. 16 lei în plus de la cei 39 la abonament înseamnă 6 lei de la Fiberlink 100 la Fiberlink 1000, plus 10 lei, PENTRU CĂ AM VRUT EU, pentru stick de net 4G. Știți stikul ăla de net pe care vi-l dă RDS-ul? Acum există posibilitatea de-a primi un stick 4G, numai bun pentru când plecați în vacanțe sau deplasări și 5,7 sau cât aveți la telefon nu vă sunt îndeajuns. Ah, 4G RDS în funcție de telefon, să nu uităm de rețeaua fantomă. Și pentru laptop, 4G în loc de 3G parcă e ceva mai bine. În plus, stickul îl voi folosi mult mai des. Ori eu, când lucrez de pe laptop, ori soția.

Așadar, cei 16 lei pentru servicii de care aveam nevoie mi se par o investiție făcută cu cap. Și pe perioadă contractuală de un an, nu de 2.
fiber

Inițial, cei de la Serviciu Clienți mi-au spus că trebuie să-mi iau router gigabit wireless, dacă vreau internet pe mai multe PC-uri plus wireless pentru laptop, telefon, tabletă. Asta deoarece ei nu mai au așa ceva în stoc. Partea bună este că “tipii de la cablu” m-au sunat cu 10 minute înainte să ajungă acasă și m-au întrebat dacă vor găsi pe cineva acolo.
– Da, eu voi întârzia, mă duc să iau router wireless, dar e tatăl meu acasă.
– Pentru ce vă trebuie router wireless?
– Păi să contectez mai multe Pc-uri și să am wireless, doh…
– Nu e nevoie, avem noi!
– Păi ăștia de la Serviciu Clienți au zis că nu aveți!
– Nu vă luați după ăia, că nu știu de capul lor. Nu consumați banii pe router, că ONT-ul pe care vi-l aducem este și wireless.

Nu este ceva deosebit, ci un Huawei. Alb, micuț, finuț. Modelul este cel din poză.

huawei

Am conectat 2 PC-uri și un TV la internet și-am pornit să văd rată de transfer. 300+ mbps pe București, 900+ mbps pe serverul RDS. Față de 90 cât prindeam înainte… Iar de pe “magazinul online” am avut rată de transfer de 50+ mbps. Un giga și ceva descărcat în 30 și ceva de secunde (primele 10 secunde nu pornește cu 50 mbps, ci urcă treptat de la 0.1 până la 50).

914
50

Wirelessul în schimb, este jalnic. 50+ mbps la 1 metru de el și 12 mbps în altă cameră. În cursul zilei de azi îl voi pune pe hol undeva, astfel încât să se prindă rețea în toată casa. Și-n mod sigur nu voi prinde rețea din fața blocului. Însă, cel puțin pentru moment, sunt mulțumit. Cei 240 lei cât voiam să dau pe routerul wireless îi voi folosi la altceva.
Așadar, ca sfat pentru toți cei care doriți să treceți la Fiberlink 1000, nu vă grăbiți cu achiziționarea unui router până nu vorbiți cu băieții care vin să vă monteze fibra optică. Au ei “afacerile” lor și poate veți primi un router gratuit.

A, iar ca o completare. Nu toate routerele și ONT-urile au mufele montate în partea din spate. La mine, mufa pentru fibră optică este desesubtul aparatului. Așadar, degeaba vă uitați la poze cu spatele aparatului, ca să dați dezamăgiți din cap “nu are lor de fibră“, căci s-ar putea să fie sub aparat.

Comments

comments

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.