În continuare sistemul medical este la pământ!

În România anului 2015, în continuare, sistemul medical este în pom și pomul culcat la pământ. Nu vorbesc aici de tăiat, mărunțit și dat gratis drept cherestea. Este altă poveste, unde numitorul comun este CORUPȚIA.

Vorbesc acum strict despre spitalele din țară. E incredibil cum se pot purta cu tine doctorii și asistentele. Cum de poți să mori lângă ei și să nu te bage în seamă că n-ai copie după buletin, de exemplu.
Îmi veți spune că exagerez iar cazurile văzute la TV cu bătrânii care mor în curtea sau la poarta spitalelor sunt extrem de rare.

Asta o credeam și eu până să mă lovesc de aceste probleme. Când te duci cu un om să-l internezi în spital că nu-i e bine, e inadmisibil ca asistenta să-ți spună să ai grijă de persoana cu care ai vanit ca nu cumva să-i leșine ei în cabinet! Să vă văd atunci cum vă stăpâniți nervii să n-o croiți peste gură pentru nesimțirea crasă de care a dat dovadă.
Apoi, am rugat asistentele de 3 ori pentru o lenjerie. Într-un final mi-a adus. Curată, nu zic nu. a, cu mici pete? Găsim și pe fețele de masă de la restaurantele de 3 stele, nu-i problemă. Însă nu mi-a adus nicio pernă.
– Nu avem… sunt toate pline de cocoloașe și mici.

spitale-din-romaniaAm adus perne de acasă la spital. Am fost un caz fericit, alții, pe lângă perne, au adus de acasă lenjerii, medicamente, ba chiar și-un doctor, rudă de gradul 1! Pe lângă faptul că nu te bagă nicio asistentă în seamă dacă nu-i introduci în buzunar o bancnotă. De la 10 lei în sus, evident.

În continuare, pe lângă nesimțirea de care dau dovadă unii medici (nu că pacienții ar fi mai breji), în spitale este mizerie. Gândascii umblă liberi pe horuri, prin paturi, pe unde vor. Se dă zilnic cu mătura și se curăță podelele, însă fără o dezinsecție nu se rezolvă nimic. Da, e greu să închizi un spital întreg, însă dacă ai închide câte un salon pe zi pentru curățenie generală, n-ar fi un capăt de țară.

Mai avem destul până să ne civilizăm, până ca măcar condițiile dintr-un spital să fie demne de un pacient. Deocamdată, zicala “din spital ieși mai bolnav decât ai intrat“, e cât se poate de valabilă.

Sursa foto

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum am slăbit eu 3 kilograme în 7 zile

Nu prea am ținut regimuri alimentare la viața mea. Îmi era foame mâncam. Îmi era poftă? Bagă în tine. Iar...

Jurassic World – dacă te aleargă ceva, FUGI!

Azi apare în cinematografe Jurassic World, al patrulea film din seria Jurassic Park. Nevăzând niciunul din filmele precedente (1993, 1997...

Amintiri din comunism – Gruia și cizmulițele

Amintiri din comunism se întoarce cu un episod nou. Gruia era un coleg de grădiniță, dacă vă puteți închipui, mai...

Close