Încălțămintea sport si pretul său real

Pantofii sport sunt o afacere mare, iar consumatorii nu par să dea peste cap această tendință prea curând.

Indiferent dacă sunt în magazin sau în mâna revânzătorilor, adidașii pot aduce anumite sume uimitoare. Classic Air Jordans poate totuși să câștige până la 2.000 de dolari. Un investitor canadian a scos 437.500 de dolari pentru o pereche de „pantofi lungi” rari Nike Waffle Racing Flat la începutul acestei luni.

Business Insider a vorbit cu o serie de experți din industrie pentru a înțelege de ce cumpărătorii aruncă sute de dolari pe o nouă pereche de pantofi. Numarul mare de pantofi lansati pe piata, creșterea culturii încălțămintei spor și integrarea rochiei casual au fost menționate ca factori în creșterea costurilor pantofilor sport.

Dar, în cele din urmă, disponibilitatea consumatorilor de a purta  încălțăminte atletică, pe care o consideră investiție bună sau piese îndrăznețe, le-a permis companiilor de încălțăminte să investească resurse în produse din ce în ce mai luxoase, avansate tehnologic și susținute de celebrități.

Costul în creștere al pantofilor sport este mai mic din perspectiva ofertei și mai mare din perspectiva afacerii bazate pe cerere. Influencerii spun că traiectoria ascendentă a prețurilor la încălțămintea sport a fost susținută de creșterea interesului față de încălțămintea atletică din întreaga societate.

Practic, situația în creștere a acestui tip de încălțăminte în lumea modei a permis marilor branduri precum Nike și Adidas să ofere în continuare pantofi de elită pentru o serie de niveluri de prețuri ridicate. O pereche de adidași de lux care s-ar fi putut vinde cu 70 de dolari cu mai mulți ani în urmă ia acum pentru 100 de dolari. Și ca această tendință ascendentă este probabil să continue, din cauza unui adevăr simplu: oamenii sunt dispuși să renunțe la o sumă mare in favoarea unora incaltari de calitate, la modă.

Dar asta nu înseamnă că prețurile sunt în afara oricărui control. O creștere a numărului de companii de încălțăminte și opțiuni de încălțăminte a lansat o gamă largă de categorii de prețuri pentru cumpărători. Jesse Einhorn, directorul conținutului de date de pe platforma de comerț electronic StockX, a declarat că marea majoritate a prețurilor de revânzare a pantofilor sport „probabil a scăzut” sau s-a menținut constant în ultimul deceniu.

“Există mult mai multe oferte în aceste zile”, a spus Einhorn pentru Business Insider. “Există mai multe mărci. Nike, Adidas și alte mărci lansează mult mai multe produse și versiuni limitate din anumite categorii.’’

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.