Inele de logodna si verighete cu simboluri traditionale romanesti

De cativa ani remarcam cu totii o sete tot mai mare a romanilor de a se reintoarce la traditiile autentice, asa incat nu e de mirare ca motivele populare stravechi de pe aceste meleaguri se regasesc si pe diversele tipuri de inele de logodna, precum si pe verighete.

Foarte spectaculoase, din aur alb sau galben, sunt innobilate cu diverse simboluri venind din vremuri imemoriale, multe inca de pe vremea stramosilor geto-daci, de aceea nu este deloc de mirare ca sunt la mare cautare.

Inelele de logodna, dar si unele modele de verighete din aceste colectii etno, au montate pe ele si diverse pietre pretioase, de la diamante la safire si de la rubine la smaralde. Acestea aduc un plus de stralucire frumoaselor motive traditionale romanesti, provenite din diverse zone ale tarii care sunt incrustate cu mare iscusinta pe aceste bijuterii speciale.

Pentru gravarea semnelor de demult se folosesc atat tehnici manuale cunoscute de multa vreme de catre bijutieri, cat si echipamente laser de ultima generatie, care permit sa se realizeze detalii extrem de fine, transformand inelele respective in adevarate opere de arta in miniatura.

In interior, bijuteriile delicate pot ca sa fie personalizate cu texte alese de logodnici sau miri, inclusiv cu prenumele acestora.

Se pot face si comenzi online de asemenea inele de logodna sau casatorie cu adevarat speciale, asa incat clientii interesati pot ca sa apeleze si la solutia comoda a internetului, pentru a alege pe indelete modelul favorit.

Indiferent daca vor un inel de logodna sau de verigheta “cu specific”care sa poarte pe el simboluri atent alese din Moldova, Muntenia sau Transilvania, acest lucru acum este posibil, iar micuta bijuterie ca avea o semnificatie mult mai profunda decat una obisnuita, de serie.

Mai ales daca se doreste o casatorie in stil traditional romaneasc, in care mirii sa poarte costume populare din zona din care s-au nascut, o pereche de verighete de acest gen nu poate decat sa aduca un plus de autenticitate fericitului eveniment.

Mai ales pentru romanii plecati in strainatate, care au un dor mistuitor de tara, aceste inele pot ca sa fie o ancora puternica menita a-i face ca sa nu-si uite radacinile, familia din tara, iata de ce, nu e de mirare ca le apreciaza in mod deosebit.

Cu o forma interioara comoda (semiconfort sau dreapta) si una exterioara dreapta sau semibombata, lucioase sau mate, ele sunt acel element care va fi purtat zilnic de acum inainte pe deget de catre soti, ca marturie a legamintelor pe care si le-au facut in biserica, dar si ca un indemn de a nu-si uita niciodata radacinile romanesti.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.