Informatii despre camerele de supraveghere

Exista mai multe tipuri de sisteme de supraveghere in functie de nevoile fiecarei persoane. Ceea ce variaza foarte mult este pachetul de camere de supraveghere care formeaza sistemul si care pot fi de mai multe tipuri.

O prima intrebare este de cate camere supraveghere e nevoie pentru un sistem eficient? Desigur, un element care va cantari mult in aceasta decizie va fi costul plus alte informatii despre camera de supraveghere. Cu cat sunt mai multe camere cu atat sunt costurile mai mari. Prin urmare, este necesar, in primul rand, sa se determine nevoile.

Redand pozitia si diferitele unghiuri de vedere disponibile pe camere, este posibil sa se monitorizeze zonele mari cu un sistem  de supraveghere video mic.

Un exemplu ar fi o casa traditionala. Aici, doua camere sunt amplasate in exterior care trebuie sa fie adaptate pentru exterior, fiecare pe o parte a casei, care sa urmareasca intrarile de-a lungul intregii case. O camera poate fi instalata intr-un colt al camerei de zi, cu un unghi larg pentru a putea acoperi intreaga camera. Sufrageria este o trecere obligatorie de la intrarile principale (statistic, hotii folosesc in acelasi timp usile si ferestrele), si este prima incapere vizitata pentru ca aici se afla de obicei lucrurile de valoare. O a patra camera ar putea fi plasata la etaj sau pe scari, o zona de trecere obligatorie, de asemenea, pentru cei care vor sa ajunga la etaj. In acest exemplu, cu doar patru camere, sistemul de supraveghere video acopera intreaga casa.

Dupa aceea pentru a definitiva lucrarea de securizare se pot pune inca doua camere in exterior astfel incat fiecare camera sa bata asupra celeilalte: chiar daca cineva incearca sa distruga una, acesta actiune va fi filmata de cealalta. Scopul acestor camere este acela  de a monitoriza diferitele locatii de trecere, evitand punctele oarbe. Pentru aceasta, trebuie sa facut un plan de amplasare.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.