Jack Ryan – agentul din umbră

Am fost să văd Jack Ryan – agentul din umbră. Mi-a plăcut, însă nu m-a dat pe spate.
Un gagiu, soldat de meserie, e rănit în timpul unei misiuni în Afghanistan. Sau Pakistan, Talibania etc. O țară cu arăbeți, într-un război inutil.

Keira KnightleyElicopterul lor e lovit de o rachetă și se prăbușește. Bravul nostru soldat, rănit la spate, reușește să salveze doi camarazi, uimind medicii cu vitejia lui.
Îi ia cam un an și ceva să se refacă fiind inițial într-un scaun cu rotile. Se îndrăgostește de-o doctoriță, jucat de Keira Knightley. Aici fac o paranteză. Multă lume declară că asta e frumoasă. Numai mie mi se pare că-i prea schiloadă și s-a urâțit mult față de Pirații din Caraibe?

Aflându-se Jack la recuperare, e vizitat de un personaj misterios care-i oferă o slujbă. Că dacă vrea să-și servească țara în continuare, o poate face lucrând ca spion financiar. analist de tranzacții dubioase. Nu știu de ce aveam impresia că tipul ăla e George Clooney… Însă era Kevin Costner, care-și arată vârsta cu prisosință acum. Ha, a murit partenera lui din Bodyguard, s-a înecat din cauza unei probleme la inimă, combinată cu droagele cât cuprindeau. Bun, aflu chestii noi!

Dar să revin la film. O chestie interesantă începe să se zărească atunci când Jack observă cantități imense de dolari cumpărate de-o companie rusească. Și descoperă că Rusia avea în plan distrugerea economică a Americii, în urma unor atacuri teroriste, folosind agenți reactivați. Care timp de peste 20 de ani s-au pozat în americani onești, ei fiind de fapt agenți ruși. Eu unul nu pot pricepe cum un copil de 9 ani poate trăi ca un american get-beget 20 de ani, apoi să se arunce în aer pentru Rusia, luând cu sine sute de oameni, bașca un pod de miliarde de dolari.

chris-pine-jack-ryan
Jack va trebui să se ducă în Moscova, să facă un audit la firma aia, de fapt să verifice cu atenție ce s-a întâmplat cu miliardele de dolari cumpărate de ruși.
Iar gagică-sa, doctorița Keira Knightley îi face o surpriză. În loc să se ducă în Paris, după cum vorbiseră la telefon, îi face o vizită la hotel, în Moscova. Unde găsește și un pistol în noptiera ăstuia.

Filmul apare mâine în cinematografe, fiind adus prin bunăvoința Ro Image 2000. Un film de acțiune bunicel, însă pentru doritorii de adrenalină continuă, va părea o dezamăgire. Filmul se axează mai mult pe contrainformații. Însă finalul face toți banii. Cele 15 de minute vor fi acțiune non-stop.

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Onlineri, nici cu Macovei nu mi-e rușine!

Văd că mulți onlineri (bloggeri și feisbuchiști), după tradiționalul #puiemonta se declară extaziați că au șansa să voteze cu Macovei....

SuperBingo de birou

Dacă nu cu toţii, majoritatea am fost la o şedinţă. Cu şefii, cu colegii, cu Ghiţă de la contabilitate, care...

E o diferență între maidanezi și câini vagabonzi!

După cum vă spuneam acum 2 zile, Vanessa a fost atacată de un cretin când dădea o bucată de pâine...

Close