Japonezii fac și filme bune!

Că nu-i înțeleg eu în multe chestii pe japonezi, știe toată lumea. Însă are cineva idee că japonezii fac și filme bune?
Am văzut “Așa tată, așa fiu- Like father like son“. Film premiat cu premiul juriului la Cannes în 2013. Un film excelent, chit că nu prea mă împac eu cu dramele.
Povestea arată viața unui cuplu japonez cât de cât fericit. Spun cât de cât fericit, deoarece soția nu avea altă treabă decât de-a fi casnică și de-a se îngriji aproape în totalitate de copil, în timp ce tatăl stătea la muncă 16-18 de ore. Că așa-i la japonezi, juri că-s roboți și alta nu.

Într-o zi, familia primește o scrisoare de la clinica unde li se născuse copilul. Ducându-se acolo, află că fiul lor natural a fost schimbat la naștere cu altul. Așadar, aceștia crescuseră timp de 6 ani un copil care nu era al lor.
Doctorii, din exterior au dat imediat soluția salvatoare “faceți schimb cu familia care are copilul dvs. natural și gata treaba“. Pe foaie e al naibii de ușor, însă în realitate sunt sute de mii de probleme.
Nu-i așa simplu să îți duci copilul la altă familie, să le zică ălora tată și mamă, iar tu să-l iei pe altul, învățat cu familia și obiceiurile celorlalți. De exemplu, familia cealaltă era cu posibilități financiare reduse. Toți făceau baie o dată, în cadă, ceilalți mai având o pereche de gemeni de 4 ani. Așadar, din a face baie singur, înconjurat de rățuște, copilullui îi va fi al naibii de greu să facă baie cu un bărbat străin, și alți 2 copii!
Like-Father-Like-Son1
Altă soluție fusese găsită de tatăl mare mahăr. “Am bani să-i cresc pe amândoi“. Însă imediat și-a primit o palmă părintească în frunte de la celălalt tată, mai în vârstă decât el.
Așa că, încet încet, familiile s-au împrietenit. Copiii se înțelegeau de parcă erau frați. La 6 ani ți-e ușor să te împrietenești cu un copil de vârsta ta. De pe la 30j de ani în sus dai de belele…

Azi așa, mâine așa, copiii stăteau weekendurile la familia cealaltă (a părinților naturali), așa că s-au hotărât să facă schimbul definitiv. Dacă au reușit, rămâne să descoperiți vizionând filmul, adus în România de Independența film

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.