Leapșa căsătoriei

Am primit de la Rudolf o leapșă despre căsătorie. La care nu prea știu ce să răspund! Hai să vedem din aproape în aproape despre ce este vorba.

El ne roagă să punctăm câteva experimente de viață, profesionale, educative, sau de hobby, necesare unui burlac înainte de a se căsători?

1) Să aibă vârsta legală. Asta nu e experiență… Însă nu-mi poți demonstra că un puștan de 16 ani o iubește pe una de 14 și vor să se însoare, că se iubesc mult. Rare cazurile când ei se cunosc de mici și s-au căsători la 20-30 de ani și-o duc bine și acum. Ba chiar foarte rare aceste cazuri. Eu nu știu decât unul singur.

2) Să fie sigur că iubește persoana cu care se va căsători. Asta deoarece am văzut în ultimii ani mii de căsătorii pe bandă rulantă. Dumnezeu știe ce-i cu ăștia, însă cu cât mai multe căsătorii, cu atât mai puțini copii!

3) Să fi avut cel puțin două trei relații anterioare. Asta ca să știe cum e cu viața asta în doi. Deși, sunt destule cazuri când ori unul, ori ambii soți erau la prima relație. S-au plăcut, au făcut nuntă și trăiesc bine merci și acum în dragoste și armonie. Și nu vorbesc de ăștia bătrâni, vorbesc de cupluri tinere. Sunt unii căsătoriți de 15 ani, abia-s mai mari ca mine și o duc excelent în viața de cuplu. Ba au și un copil de 13 ani!

4) Să fie sigur că persoana cu care se va căsători e AIA/ ĂLA. Nu de alta, dar, părerea mea, că e păcat ca după 3 ani în care căsătoria nu merge să te gândești la divorț. Că bărba-su e bețivan iar nevastă-sa e curvă. Mai bine stați un an împreună, de probă, vedeți cum vă merge, apoi faceți pasul. Pentru mine căsătoria e sfântă. Te-ai luat la popă cu nevasta, alta nu mai întinzi câte zile oi avea! Mă înțelegeți, sper!
funny-gifs-wedding-night

Știu că mulți pun cariera înainte de căsătorie. De viața de cuplu. De un potențial copil. Și-i văd la 50 de ani alergând după un vis ireal, fără moștenitori, întrebându-se ce naiba au făcut toată viața…

Sfatul meu e să te căsătorești când ești sigur de asta. Că aia e persoana cu care ești absolut sigur că vrei să împarți bucuriile, supărările, colțul de pâine, cu care vrei să faci copii.

Și vezi să nu faci prostia imensă pe care am făcut-o eu și pe care o regret și acum. M-am calicit când a fost vorba de fotograf nuntă. Trebuia să iau sfatul multor oameni și să-mi tocmesc un fotograf și un cameraman profesioniști. eu, Greuceanu, am zis că pozele le fac frumos toți oamenii și voi avea jdemii de poze, iar filme nu-mi prea trebuie. Că nu vreau să iau un Oscar cu filmarea de la nuntă. Cea mai mare greșeală (unii, în spirit de glumă, ar zice “pe lângă faptul că m-am însurat“) pe care am făcut-o. Nu era mai lesne să caut “filmari nunti“, găseam profesionistul de care aveam nevoie și aveam niște poze și filmări de îți cădeau plombele?
Nu nene, de ce să mai arunc eu 10-12 milioane pentru poze și filmări? Bine că nu mă vedeți cum îmi dau cu pumnii în cap când văd ce poze superbe a făcut Constantin…
fotograf nunta-5

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.