LG-ul, un produs de top?

Pe vremuri, GoldStar-ul făcea TV-uri. Nu excelente, însă net superioare produselor românești sau rusești. Mi-am luat primul TV GoldStar în 1991. Era color, o minune a tehnicii, față de vechiul Sirius pe care-l aveam, alb-negru, cu o ditamai cioblitură în ecran (îi scăpase taică-meu o scrumieră mare de stică). Încă nu știu dacă de nervi, la vreun meci al lui Dinamo, sau pur și simplu a scăpat de pe televizor, chit e că ne obișnuisem cu existența ei acolo.

Însă, după Revoluție, democrație nene! Trebuia să intrăm în rândul lumii. Așa că am făcut niște sacrificii și vechiul Sirius a fost înlocuit cu un GoldStar color. După jumătate de an, ne-am luat și un video Orion (pe care-l avem și acum). bucuria mea și exasperarea părinților, căci, singur acasă, lăsam naibii temele și închiriam casete video. Vedeam filme de nici nu credeam că am să văd vreodată. Predator, Terminator 2 (abia după 4 ani am văzut și Terminator 1, la ProTV), RoboCop, fel de fel.

În 1996 nbe-am mai luat un TV (tot color, cei care aveau alb-negru era arătați cu degetul pe stradă, spre amuzamentul general a cetățenilor). Singurul care scăpa de râs era bunicul, acesta având un TV vechi de 30 de ani, pe lămpi. Aveai sunet la el și după câteva minute apărea și imaginea.
Noi deja aveam probleme cu GoldStarul, care fusese reparat de câteva ori, iar bunicul cu TV-ul pe lămpi nu avea nicio problemă.
Schimbasem la GoldStar traful de linii, câteva alte piese… Până să scăpăm de el, schimbasem totul, mai puțin tubul. Care într-un final s-a dus și ăla, de abia mai avea câteva culori. De atunci, noi când vedem LG ne uităm mai strâmbând din nas. Asta deoarece LG-ul este vechiul GoldStar.

Însă, LG-ul nu merită această desconsiderare. La ora actuală, telefoanele lor se bat cu Samsungurile, TV-urile sunt din ce în ce mai bune și nici pe alte departamente nu stau rău.

Eu am un TV Samsung (pe care i l-am dat tatălui meu), la mine rămânând un TV pe care l-am reparat de vreo 4 ori până acum. Un Westwood. Culmea e că avem și un frigider Westwood care funcționează bine-merci de 8 ani fără probleme. Iar TV-ul, după 1 an și 8 luni de la cumpărare a picat. Acum are probleme iar. Când îi dai drumul ai sunet, dar fără imagine. Trebuie stins și reaprins de câteva ori până să prinzi și imaginea. Câteodată se încăpățânează să pornescă, spre disperarea mea.

Am zis că va trebui alt TV. Chit că-l folosesc destul de rar, însă atunci când îl pornesc vreau să funcționeze ireproșabil, nu să-mi facă o mie de nervi, de urlu prin casă de frustrare.

Și cum prețul TV-urilor a scăzut destul de mult în ultima vreme, m-am uitat în oferta actuală de televizoare, unde am pus ochii pe un TV Samsung, cu diagonala de 82 de cm, HD-Ready! Numele său complet este Samsung 82 cm Seria F 32f4000.

Prețul este accesibil oricărui buzunar. Ce vă doriți mai mult de la un TV? Are USB (pot vedea filme/ poze/ muzică de pe stick), diagonala arhisuficientă pentru 80% dintre apartamente, culori vii, rezoluție HD, bașca faptul că e Smart TV!

Deja l-am pus pe lista de cumpărat. Până de Crăciun vreau să-l pun în cameră, rămânând ca Westwoodul cu defect să fie ținut pe post de rezervă/ monitor (nici până acum nu mi s-a reparat monitorul, aștept de o lună și ceva…)

Articol participant la acest concurs!

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.