LIMBAJUL CORPULUI! …

Da,nimic gresit,exista si asa ceva.Stiati bunaoara ca gesturile noastre vorbesc despre noi?De asemenea,mai stiati ca aproape 70% din comunicarea noastra are loc prin mijloace nonverbale: prin gesturi, prin mers si privire?!Daca nu,iata ca incerc sa va spun eu,dupa ce am aflat de pe net si m-am documentat din diverse tratate de specialitate.
Astfel,printre multe altele,aflu ca piciorul care se leagana, o privire aruncata pe furis sau o strângere de mâna moale sunt adesea mult mai graitoare decât cuvintele însele! Cu ajutorul unor carti, bogat ilustrate,care contine numeroase sfaturi practice si marturii, veti învata si dumneavoastra sa… decodati toate gesturile corpului: înrosirea fetei, încrucisarea bratelor sau a picioarelor, postura trunchiului, mângâiatul parului, gâtului sau mâna dusa la spate; toate aceste gesturi pe care corpul nostru le schiteaza, cel mai adesea involuntar, nu vor mai avea secrete pentru dumneavoastra.

In acelas timp si scop,veti mai învata, sa depistati minciuna sau tradarea, sa treziti simpatia si sa seduceti pe cineva ori sa îi atrageti atentia persoanei de care va place. Amintiti-va doar ca trupul dumneavoastra este un instrument minunat cu ajutorul caruia puteti obtine succesul la locul de munca, permitându-va sa va sporiti puterea de convingere si de negociere,sa va maximizati potentialul sau, pur si simplu, sa comunicati mai eficient.

Cartea despre care aminteam,apartine Isabelei Duvernos, psiholog clinician, psihoterapeut individual, de familie si de cuplu si specialista în comunicare, cu o vasta experienta în terapiile de scurta durata, în terapiile de grup, precum si în decodarea limbajului corpului si în managementul stresului ocupational.De asemenea,este si consultant pentru site-ul revistei Psychologies.Pentru pasionatii decodarii limbajului corpului, acest volum nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca proprie.Din paginile cartii o sa va convingeti ca ,sub toate aspectele,ca in f multe cazuri acest domeniu,atat de vast si interesant, al cunoasterii propriului corp,este cam prea usor trecut cu vederea sau chiar ignorat.
Multi dintre noi inca nu recunosc grimasa colegului care denota dispret sau zâmbetul fortat ce înseamna infond,nesiguranta.

Foarte multe mici indicii pe care le oferim sau le primim zi de zi ,fara a ne da insa seama,sunt primite chiar numai prin intermediul acestui limbaj corporal.Ce spuneti,interesant ,nu?….

 

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.