LUCRURI PE CARE NU TREBUIE SA LA CAUTATI PE GOOGLE!…

 

Internetul a devenit astazi o atractie deosebita mai pentru tot omul.De la copii prescolari si pana la veterani!Tentatia-i mare pentru orisicine…
Pe Net,cum i se mai spune,poți găsi orice, de la lucruri fascinante, la rețete de prăjituri și până la sfaturi despre cum să construiești o casă. Așadar, când ai nevoie de o informație, Google e cel mai la îndemână instrument de documentare.De cele mai multe ori, informațiile găsite sunt utile și te pot scoate din multe încurcături. Uneori, însă, Google ,acest cautator de toate,poate fi mai degrabă un dușman decât un ajutor.
Pentru orice preventie sau precautie,incerc sa va prezint acum doar o succinta lista a lucrurilor pe care ar fi mai bine să nu le cauți pe acest popular motor de căutare:
– Informații medicale și diagnostice
Google- Informatii medicale(Foto: rochesterworks.wordpress.com)

În ultimii ani, s-a observat o tendință tot mai pronunțată a oamenilor de a se autodiagnostica. Internetul este plin de site-uri și forumuri pe teme de sănătate, iar multe dintre ele nu sunt administrate de specialiști.De aceea, pentru a evita sperieturile și alarmele false sau, dimpotrivă, pentru a diagnostica orice boală din timp, este mai bine să va consulte un medic. Când aveti anumite simptome, tentația de a le căuta pe Google este foarte mare.Va sfatuiesc insa sa mergeti la un specialist, care va va consulta așa cum trebuie,la obiect si-n cunostinta da cauza.

– Orice informație cu tentă penală
Google – Criminali(Foto: defense.gov)

Dacă nu vreti să aveti probleme, încearcati să evitati căutările care v-ar putea incrimina. Spre exemplu, chiar dacă o faceti doar din curiozitate, eviati căutările precum „cum se construiește o bombă” sau „cum se confecționează amfetaminele” etc.Nu mai e un secret pentru nimeni că autoritățile urmăresc astfel de căutări, iar IP-ul dv. ar putea apărea pe o listă neagră. Ca să nu va trezitii acuzat sau suspectat pe nedrept, e mai bine să va abțineti de la astfel de căutări.

-Propriul tău nume
Google – Propriul nume(Foto: cloudfront.net)
Nu e niciun secret pentru nimeni că acum,în era Internetului intimitatea este pusă la mare încercare. Dacă tousi cautati numele dv.pe Google, s-ar putea să dati peste rezultate neplăcute: fotografii care nu va plac, informații depășite, conținut irelevant s.a.m.d.Toate acestea va pot provoca neplăceri și, din păcate, este extrem de greu să obțineti ștergerea lor. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să acordati foarte mare atenție fiecărei fotografii sau informații pe care o postati despre persoana dv.Peste ani, s-ar putea să regretați decizia de a posta la intamplare sau tentatie anumite lucruri.

– Informații despre naștere
Google – Informatii nastere(Foto: thespruce.com)

Femei care se vaita de durere, doctori care încearcă să le calmeze și eforturi supraomenești: aceasta este imaginea care ni s-a întipărit în minte despre naștere. E o situație extrem de stresantă, chiar și în filme.Dacă vreti să aveti un copil sau dacă sunteti însărcinată, e mai bine pentru liniștea dv. să nu cautați informații prea detaliate pe Google.Trebuie stiut ca imaginile filmate la naștere au un impact emoțional foarte mare și pot chiar descuraja unele femeile să mai aibă copii.

– Informații care permit Google să te identifice
Google – Informatii personale(Foto: fortune.com)

Cu cât mai multe informații personale introduceti despre dv., cu atât de ușor le va fi celor de la Google să-va creeze un eventual profil. Cu ajutorul informațiilor disparate, algoritmii pot sorta datele a sute de mii de utilizatori și pot prezice o mulțime de lucruri despre oricine!Potrivit surselor de informatii, computerele sunt capabile să lege profilurile noastre digitale de adevărata noastră identitate, astfel că anonimitatea nu mai e de mult garantată. Personalizarea devine omniprezentă, iar profilurile segmentate pe care agenții de publicitate, editorii și chiar politicienii le folosesc pentru a ne defini, devin o armă în mâna celor care se folosesc de ele în propriul interes.

Așadar, feriti-va pe cat posibil să furnizati pe Google informații si fel de fel de amanunte despre dv. sau despre cei apropiati. Deși credeti că sunt disparate, datele pot dezvălui despre dumneavoastra mult mai multe decât se poate crede sau macar banui.

(sursa:Incredibele.ro)

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
REPORTERI CU LOGOREE (LIMBARITA)!

Un subiect cam dificil de abordat, recunosc, dacă avem în vedere faptul că ceva asemănător a mai fost tratat de...

Cântarul industrial

De cate ori nu v-a trebuit un cantar industrial si atunci cand ati avut nevoie cel mai mult de el,...

Despre cum am agățat eu o gagică pe net

Cum? Cu arcanul, doar așa veneau, mama lor de bagaboante. Dar s-o iau de la început că de la sfârșit...

Close