Mândria tâmpită de-a fi clujean

Acum doi ani discutam cum de-a ajuns brusc acest oraș numit Cluj, leagănul civilizației. Nu m-am legat de capacitățile intelectuale ale oamenilor de acolo sau ale ardelenilor. cunosc foarte bine ardeleanul, om dintr-o bucată, bun la suflet. Însă când văd clujeni care știu să arunce cu noroi în toată țara apoi să zică că la ei e raiul pe pământ, evident mă enervez.
Nu s-a născut Adam în Cluj. Ah, nu credeți în dumnezeu, am uitat, ați depășit faza asta cu prietenii imaginari. Nu e Clujul buricul pământului, nici măcar al țării băi. Urlați că e jeg în București? De ce? Că ați văzut doar Gara de nord? dacă aș fi rău aș spune: “normal că e jeg, trec p-acolo toți provincialii jegoși, să vadă și ei Capitala“. Dar nu zic asta. Nici eu nu sunt bucureștean get-beget. Știu că bucureștiul e jegos. Dar știți de ce? Pentru că are 1 milion de locuitori. Triplu populației din Cluj. Apoi, la acel milion, se mai adaugă un milion de navetiști. Veniți din toate colțurile țării. Chiar și din Cluj. Incredibil, dar există clujeni care trăiesc în București. Aici au găsit o pâine de mâncat.

Acum, a descoperit și Vasile Manu Bucureștiul, că-i murdar. Da mă, știm că-i murdar. E plin de gunoaie, cel puțin când treci pe lângă Basarab sunt munți de gunoaie. Și nu voiam să zic nimic nici acum de locuitorii Clujului, dar când dai de specimene ca Nicolae Cubleșan, nu mă pot abține.
cluj
Discuția, pe larg, aici. În caz că dispare brusc orice urmă de comentariu sau post.

Știți de ce-s munții ăia de gunoaie mă? Pentru că ăștia care nu-s din București au aruncat PET-uri și cutii goale de bere, învelitori de la înghețată, precum și alte gunoaie menajere. Pentru că pe ei, ca și pe voi nu i-a învățat nimeni să arunce gunoiul la coș, unde-i e locul.
Da, sunt zone în care coșurile de gunoi sunt inexistente în București. Nu-i bai, nici în Cluj nu-s mai dese! De altfel, în niciun oraș nu e abundență de coșuri de gunoi. Însă, ai obligația de cetățean al acestei țări, să arunci gunoiul la coș. Mergi cu resturile în mână, pungă sau buzunar până găsești un coș, nu le arunci pe geam. Pentru că, anul viitor când treci pe acolo, vei zice că e plin de gunoi.
Nu-ți convine că ești român sau că trăiești în România, dar te mândrești cu Clujul, de parcă l-a clădit tac-tu. Nu l-a făcut nici taică-tu, nici Boc.

Later edit: Clujeanul știe cuvinte alese pe sprânceană.
le1

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.