Meserii de viitor

Părinți, mare atenție! Dacă aveți băiat, vă dau niște sfaturi cu privire la unele meserii pe care le-ar putea îmbrățișa odrasla dvs.

Totul pornește din școală. Dacă, Doamne ferește, observați că fiul dvs. are o afinitate deviantă către matematică, fizică, geografie sau chimie, dați-i peste mâini.
Aruncați-i toate materialele acelea inutile. Sau, cel mai corect, obligați-l să le arunce singur în foc, forțându-l să privească. Acele materiale nu-l vor ajuta în viață niciodată. Ce-o să facă el cu atâta matematică? Spuneți-mi mie un matematician strălucit! Aud?

Să zicem că va deveni as în matematică. Va pleca în America, îl vor lua ăia de la MIT. Va primi salariu de 4000 de dolari lunar. Bătaie de joc, o ofensă adusă României!
La fel cu fizica. Ce facem, scoatem Einșteini pe bandă rulantă? Să descopere ce? Că-s toate legile fizicii descoperite! Nu mai e de descoperit nimic nou. Avem forță gravitațională, forță de frecare, un corp se lovește de altul și-i imprimă o direcție, prostii d-astea. Le știm! Știți cine-i în poza de mai jos?
fizica

Habar n-aveați. Nici eu, nici nimeni! Cele cinci specimene sunt olimpicii români la fizică, pe anul 2013. Grețos!

Vă voi arăta în continuare care-s cele 3 meserii pe care ar trebui ca fiul dvs. să le urmeze.

soccer-ballFotbalist. O meserie de mare viitor, în plină ascensiune. Nu contează că joacă prost, că naționala României e clei la sportul ăsta. N-are nicio importanță. Ideea e să reușească să lovească de trei ori mingea din 5 încercări. Dacă reușește performanța asta, viitorul e asigurat. Dacă sunteți din București, acel viitor va veni chiar mai repede. Deoarece îl înscrieți la un club mare de fotbal și va ajunge la juniori, apoi la seniori. După 3 ani de fotbal va avea peste 500.000 euro salariu. Anual!

manelistManelist. Nu râdeți! Să fii manelist în zilele astea e un lucru mare. Îți poți permite mașini de de peste juma de milion de euro. De două ori pe an. Nu contează talentul muzica. Auto-tunele rulz! Dacă ești băiat deștept (doar ești român, ai o urmă de inteligență totuși), vezi și-un Frooty Loops. Scoți 5-6 demouri și i le dai lui Bursuc. Du-ți copilul să cânte la o nuntă sau un botez. Gratis prima dată. Va primi acolo mâncare, băutură și va veni acasă cu lanțuri, inele și dinți de aur. Bașca ceva euroi. Îl vor bombarda ăia cu bani neimpozabili!

popaȘi apropos de bani neimpozabili. Cea de-a treia meserie de viitor este preoția. Fă-ți copilul popă! Nu contează că nu crede în Dumnezeu! În zilele astea oricum mai nimeni nu crede în prieteni imaginari, așa că de ce fi-tu ar face o excepție? Nu mai are nicio treabă credința cu popia. Lasă că-s mulți proști să dea bani cu nemiluita. De unde au mai puțini, de acolo dau mai mult la biserică. Așa s-a înrădăcinat ideea, că dacă dai mai mulți bani la biserică vei prinde un loc mai în față la Dumnezeu.

Evident, cele trei meserii nu-s lipsite de sacrificii. Ca fotbalist, durează trei ani până să vină banul. Ca manelist trebuie să te lupți cu alții, că-s grămezi. Iar ca popă, va trebui să cânte zilnic cântece bisericești, să citească din cartea aia mare, să poarte pelerina aia de ninja… Și pe soare, transpiri în aia de miroși ca dihorul. Dar cine va avea banul grămadă acasă? Popa!

SUCCES!

Acest text este un pamflet. E scris la mișto. Nu neg existența lui Dumnezeu, ci doar arăt fățărnicia majoritatea slujitorilor Lui. În rest, ca fotbalist și manelist, totul e scris pe bune

Comments

comments

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.