Mult smog, multă poluare

starDe ceva vreme am observat că în orașe nu se mai văd stelele. Abia se disting câteva, de le numeri pe degete. Puteți să-mi spuneți că n-am dreptate, că nu se văd din cauza norilor etc. Eu știu ce zic.
Îmi aduc aminte acum 15-20 când eram la țară. În august, la ora 10 seara, abia începea să se înturece. Și pe la ora 11 seara, cerul era plin de stele. PLIN!

Nu știu cum e în alte orașe, însă Bucureștiul este acoperit de-o pâclă deasă de smog, care ne înăbușă pe zi ce trece. De aceea, când mergem pe undeva, pe la munte, de exemplu, ni se pare ciudat cum de-am mers 10 metri și am obosit. Din cauză că ne-am dezobișnuit de aerul curat…

Principala cauză pentru această poluare imesă o reprezintă mașinile. Deoarece nu mai avem fabrici și uzine poluante. Acum fiecare poluăm. Că mergem zi de zi la serviciu fiecare în câte o mașină. Dacă e să oprești 100 de mașini care circulă pe stradă, peste 70 dintre ele vor fi ocupate doar de pasager. Și o mașină de 4-5 locuri poluează la fel de mult, indiferent de numărul pasagerilor. De aceea, cel mai puțin poluant este vehicolul care transportă mulți pasageri. În cazul de față, autobuzul.
Mai rău este când plouă. Atunci e nenorocirea mai mare. Cum dă câțiva stropi de ploaie, cum ăia care până acum mergeau cu metroul sau cu autobuzul, se vor sui frumos în taxi.

Într-o zi ploioasă, poluarea în capitală crește cu până la 50% față de o zi obișnuită din timpul săptămânii (exceptând sâmbetele și duminicile, când traficul în oraș este mult diminuat). În plus, la toate mașinile, ai nevoie de fel de fel de taxe, roviniete, RCA etc.

Dacă e sî gândim la rece, mersul cu autobuzul este mai puțin poluant. Însă atunci când îmi voi lua carnet, să vedeți ce-mi mai forjez eu mașina pe străzi… Până mă învăț bine cu ea.

RCA voi lua de amicii http://www.rcalatineacasa.ro

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.