Munca e pe bani. Lenea la fel!

A trecut aproape un an de când m-am despărțit de munca de pe aeroport.
Era greu câteodată, nu zic nu. Dar e mai greu fără greu…

Hai să vă explic de ce și statul degeaba și munca implică bani.

1) Muncești.
Ai un loc de muncă. Prost plătit, după cum ar zice majoritatea dintre noi. Stai peste program de-ți vine rău. Cunosc și eu. S-a întâmplat să vin la muncă la 9 dimineața și să plec la 12 ziua a doua zi. Și asta nu când eram păznicuț aeroportuar. Nu, aveam urgent de scos un manual școlar. Și programa se schimba pe vremea aia mai ceva cum schimbăm șosetele.
Dar o dată la 2 săptămâni, sau la sfârșit de lună, ești puțin bucuros. Primești salariul. Că deja ai datorii mai mari de acel salariu, nimic de zis, știm cu toții. Dar îi primești. Primul lucru pe care-l faci, îți cumperi ceva. Ori niște măsline, ori o gogoașă, un suc, un pachet de gumă. Ai început o bancnotă de 50 sau 100 lei. Până la sfârșitul zilei nu mai rămâne nimic de bancnota aia. E fapt probat de sute de ori de mine personal.

Nu muncești.
Poți să nu muncești din mai multe motive. Ori că ți-e lene, ori că nu poți (ești prea bolnav sau prea bătrân), ori că nu-ți găsești de muncă. Aici la asta cu găsitul de muncă știu că mulți nu veți fi de acord cu mine.
– E imposibil bă să nu găsești undeva unde să dai cu sapa Niște locuri de munca tot se găsesc!
jobs_pic
Nu e atât de imposibil. Eu după ce-am plecat de pe aeroport, am mai lucrat 3 săptămâni la Mega Image. Stăteam 8 ore în picioare și păzeam casele de marcat. Nu era deloc ușor. Că mai erau unii care ieșeau și cu produse. Mergeau și alarmele la întâmplare, trebuia să notezi pe foaie pe oricine ieșea și oricine intra. Nu vorbesc de clienți, ci de lucrători. Nu era plimbare în parc.
Numai că mie mi-e al naibii de greu să mai stau 8 ore în picioare. Erau seri când ajungeam acasă plângând…

Bun, acum și statul degeaba costă. Stau acasă dar tot consum. curent electric, cablu TV, telefon, întreținere, haleală, nisip pentru pisici. Toate astea costă. Rari sunt ăia de stau acasă bine merci și le vin banii grămadă. Auzisem eu de un tip, a moștenit vreo 3 apartamente. Le-a scos pe toate cu chirie și-i vin banii lunar de la toate 3. Și el stă cu chirie într-o garsonieră, pe un preț mic mic. Păi trai pe vătrai neneacă. Iese ăla la pizza zilnic. Plus bere, plus bilete la cinema sau la teatru. Fără să mai facă nimic. Living the american dream…

Dar noi ăștia care avem facturi de plătit dar muncă ioc, ce facem? unii și-au pus ștreangul de gât. Asta nu e o soluție. Soluția optimă este să vă căutați locuri de munca Romania. Asta doar dacă vreți bani. Datoriile și facturile o cam cer.

Comments

comments

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.