Nu înțeleg cum funcționează justiția

Eu n-am înțeles niciodată cum dracului de dictonul “vina recunoscută e pe jumătate iertată” se aplică bine-merci și-n cazul unor crime.
De exemplu, în America. Dacă recunoști o crimă, primești 12 ani pușcărie, iar după 10 ieși afară. Xhit că tu ești făptașul sau nu. Iar dacă o ții danga cu “sunt necunoscut“, primești de la 25 de ani până la închisoare pe viață, în funcție de gravitatea faptei și de statul în care s-a comis fapta, repet, chiar de ești nevinovat
Cum vine chestia asta?
A recunoscut, uite ce băiat bun, hai să-i scădem 15 ani din sentință!

Văd că treaba asta merge și-n România, iar un exemplu la modă e cu frații Becali, care au recunoscut că au dat mită, iar Borcea nu recunoaște nimic. Acum frații Becali pot fi scutiți de-o treime din sentință.

Pedeapsa se reduce cu o treime în cazul fraţilor Becali
Ion Cazacu, avocatul care i-a apărat pe Jean Pădureanu şi George Copos în „Dosarul Transferurilor“, a explicat pentru ProSport că fraţii Ioan şi Victor Becali vor beneficia, prin recunoaşterea faptei, de reducerea cu o treime a pedepsei.
Dacă ar fi denunţat fapta înainte să ştie procurorul, atunci fraţii Becali ar fi avut impunitate, adică nu li se aplica pedeapsa. Cum, însă ei nu sunt denunţători şi doar şi-au recunoscut faptele, prin această acţiune ei şi-au creat o situaţie mai bună în faţa procurorului.

Sursa

Mă lămurește și pe mine cineva de ce e chestia asta în picioare? De ce fapta recunoscută e iertată? am văzut de multe ori că atunci când recunoști ceva, ești luat drept “tipul rău“, care e atât de îngâmfat încât îți spune în față:
– Da băi, eu am făcut-o!

Nu știu cum de treaba asta nu merge decât la găinari de 2 bani, unde-s bătuți bine pe lângă sentința dată de judecător, iar în schimbul unor personalități, vina recunoscută e parțial iertată, că doar au recunoscut, ce băieți de comitet.

Mă poate lămuri cineva?
becali

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.