NU MAI EXISTA SPORT IN GAZETA SPORTURILOR?!

Despre absenta, devenita se pare cronica, a unor importante informatii din lumea sportului ce-ar trebui sa fie nu?, o… prezenta activa, o permanenta-in paginile UNICULUI ziar de sport din Romania,am tot scris si nu odata! Eu am scris, or fi scris si altii, dar efectul?!

Precum predicatorul din desert! Si iata asa, astazi, cand am cumparat, ca de obicei, ziarul, ce sa vad? Din totalul celor 32 de pagini ce le credeam pline cu stiri, reportaje si informatii cu tematica sportiva, peste trei sferturi din subiecte proveneau din cu totul si cu totul din alte domenii! O sa spuneti, probabil, stai d-le, nu stii ca a murit Regele Mihai, suveranul care a jucat un rol important in istoria tarii!

Da stiu si mult prea bine. Poate chiar mai mult decat cei care acum se tot dau drept infocati regalisti si care, pe vremuri, fie ca nici nu stiau macar de existenta acestei mari personalitatii a istoriei Romaniei, fie ca se fereau de Rege, precum dracu’ de tamaie! Din parte-mi, tot regretul si compasiunea pentru trecerea sa in eternitate, pentru disparitia unui OM care, in exil sau nu, a fost un mare patriot, o unica speranta pentru noi toti!

Dar, cum vine vorba, una-i una si alta-i, alta, nu? Mai ales ca, deocamdata, nu s-a decretat doliul national! Si atunci, ce facem acum, inchidem si spitalele, scolile, toate institutiile statului? Nu mai scriem prin ziare decat despre acest regretabil si dureros subiect?! Ca sa aflu, spre exemplu, ce se mai intampla pe la Campionatul mondial de handbal din Germania, trebuie sa ma informez din ziarele si sursele straine?!

Oare in cele 32 de pagini ale gazeti dvs., domnilor de la unicul ziar de sport(!), nu se puteau gasi, acolo, 2-3 randuri si despre handbalistele noastre?! Pentru Sumudica si despre eternul fotbal, in general, s-a mai gasit totusi ceva spatiu, dar in rest? Mie, cel putin, nu mi se pare deloc normal ca acum in secolul 21, sa nu pot citi, dintr-un ziar, indiferent de situatiile create, informatiile  dorite si provenite din varii domenii! Nu cred ca era absolut necesara schimbarea asta, asa brusc, a tematicii Gazetei Sporturilor! Doar stiti prea bine, practica o confirma, oricand si oriunde, viata merge inainte! Nu sta pe loc, chiar si-n cazuri grave!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.