Nu tundem păr lung!

Am fost ieri la frizer. Voia un prieten să se tundă. Inițial voiam și eu, însă după ce-am pățit acolo, mi-am jurat să nu mai intru în locul ăla. Înaintea noastră erau 2 persoane. Un moșneguț în baston și un ins ciolănos, fost cadru militar sau vreun pârlit de paznic de-și plânge seara în pumni că nu l-au primit în armată. Plânge seara, însă pe zi se dă mare șmecher, umblă țanțoș, salută scurt, ca la armată.
După vreo 10 minute de stat, vine rândul moșneguțului. După un minut iese pe ușă:
– Mama lor de nenorociți. Auzi domne, zice către mine, nu vor să bărbierească!

Am tăcut, nici nu mă așteptam la una ca asta. Cum să nu vrea să te bărbierească la frizerie?

Vine rândul ciolănosului. Se suie pe scaun că vrea să se tundă. Nu știu ce voia să tundă, fiind chel pe jumătate de țeastă. Adică avea părul atât de rar încât de departe îl vedeai chel. La frizerul celălalt, tocmai terminase de tuns un copilaș. Era rândul lui Cristi. Frizerul trăgea de timp. Abia mătura pe jos, curăța foarfecele, mai mătura iar, ștergea oglinda etc. Apoi iese afară la o țigară.
– Cine e la rând?
– Eu!
– Cum doriți să vă tund? Cu mașina sau și cu foarfeca?
– Păi na, cu foarfeca, nu vreau tuns militărește.
– Atunci îl așteptați pe colegul meu
(ăla de era cu ciolănosul), că eu nu știu să tund.
– Cum nu știi să tunzi?
– Nu cu foarfeca, doar din mașină!

Ce drac de frizerie e asta? Unde frizerii nu vor să bărbierească și nu știu să taie părul cu foarfeca? Nu-i nimic, îl așteptăm pe colegul. Aveam impresia că e unul care m-a tuns pe mine acum vreo 2 dăți și m-a tuns aproape perfect. Dar nu era, ăla avea niște tatuaje pe mână, ăsta n-avea.

Și-l așteptăm pe frizerul unic în frizerie care știa să taie părul cu foarfeca. A stat 20 de minute pe lângă chelia ciolănosului și-a dat din foarfecă. Nu știu ce-a tuns la ăla, probabil un micron din lungimea părului. Însă i l-a dat pe spate și i l-a uscat, ca să-i stea perie. Repet, ce păr avea ăla, 4 fire pe centimetru pătrat.

Și-și aduce aminte Cristi de un unchi, de l-au luat pe sus milițienii, să se tundă. Erau anii 70, când nu aveai voie cu părul lung. Că ce-i aia, tovarășii români nu au părul lung. Și într-o seară de iarnă, doi milițieni pun ochii pe unchi-su. Avea ăla părul mai lunguț așa, de-i ieșea de sub căciulă. Pun mâna pe el și-l bagă într-o frizerie. Pe vremea aceea erau frizeriile deschise și seara, nu ca acum.
Ajunge ăsta înăuntru, cu un milițian de mână.
– Trebuie să-l tundeți pe tovarășu’, uitați ce plete are!

Și-i ia căciula de pe cap. Și toată lumea din frizerie începe să râdă în hohote. Unchi-su era chel! Avea doar părul mai lung la spate! Ăia îi ieșea de sub căciulă. L-au tuns numărul 1. Chica aia îi mai rămăsese omului din tinerețe, când avea părul lung până aproape de brâu!

Râdeam noi, glumeam și tot ne uitam la ăla cum se învârte pe lângă ciolănos, țăcănind degeaba din foarfecă. Într-un final termină și întreabă cine urmează. În sfârșit, îi venise rândul lui Cristi.
– Eu urmez!
– A, NOI NU TUNDEM PĂR LUNG!
– Cum adică? Am stat degeaba la coadă că voi nu tundeți păr lung (20 cm)
– Păi de ce n-ați întrebat? Ce vină am eu, întreabă senin frizerul.

Ce vină să aibă frizerul, bietul de el? El nu tunde păr lung, celălat nu tunde decât cu mașina. Ce căutăm la frizer să ne tundem sau să ne bărbierim? Cum îndrăznim să venim în fața omului ăla așa, neîngrijiți, cu păr lung, cu barbă…

Acum am înțeles eu de ce ambii avea tunsori la fel și barbă. Se tundeau reciproc, cu mașina și nu știam cum dracului să se și bărbierească!

Așadar, dacă vreți să vă bărbieriți sau să vă tundeți, vă sfătuiesc să ocoliți stabilimetul Oasis, aflat imediat după intersecția de la Diham, pe Bulevardul Chișinău. Eu unul nu voi mai intra acolo.
weird-haircut-weird-asian-dude

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Iubirea, cel mai frumos cadou de sarbatori

Erau saraci, dar pentru ca se iubeau unul pe celalalt mai presus de cuvinte erau cei mai bogati de pe...

Cum faci nod la papion?

Nu am știut niciodată să-mi fac nod la cravată, cu atât mai puțin la papion. Nu prea îmi plac aceste...

La revedere, Spanac.eu!

Începând de azi, 20 aprilie 2015, Spanac.eu a luat o pauză. Îl vom revedea abia la toamnă, imediat cum va...

Close