O idee genială!

V-am mai spus eu de câteva ori ce idee meseriașe am avut de-a lungul timpului. Idei extraordinare, ba chiar una a fost genială, dar nu le-am putut pune în practică din cauza lipsei acute de fonduri.

Așa că de data asta vă voi lăsa pe voi să v-așterneți ideile geniale în comentarii. cine știe, poate citește vren nene cu bani de are nevoie de-o minte sclipitoare lângă el.
Aveți voie să scrieți orice, numai să nu înjurați. Dar să vă dau niște mostre de idei, să nu spuneți că nu ați citit până acum miliardele mele de idei.

În principal, orice idee bună o ai, o dezvolți ca să câștigi de pe urma ei. Bani sau faimă. Că mașină îți dă nuș ce firmă că le faci reclamă. Și gagicile trag la mașină ca musca la… miere!

Prima idee genială a fost ferma de struți.
Da, oricât de ciudat ar suna, să-ți faci o fermă de struți în ziua de azi, e o afacere bănoasă. Trebuie numai bani să cumperi ouă plus un cuplu. De fapt cuplu înseamă un trio amoros de struți. De obicei ți se dă un struț armăsar și două struțișoare. Alea fac ouă, le clocesc, ies pui etc.
Despre zona încercuită în care să stea, n-au nevoie de cine știe ce condiții. Să fie un șopron închis bine, pe timpul nopții. Asta ca să nu-ți fure vreun hoț un struț. Călare pe el ți-l fură… Plus că iarna să stea și ei la căldurică. În rest, să aibe loc unde să alerge în grădină. Să fie de 30×30 metri o grădină bine îngrădită. Gard de 1 metru mumate, ba chiar 2, dacă se poate. Asta ca să nu vadă vecinii ce aveți voi acolo. Că știi cum e, după aia ți se duce buha în tot satul că tu faci comerț cu struți.
Un ou de struț face cât 12 ouă de găină. Vă dați seama câta omleta faci din ăla?
Un ou se vinde cu 50-60 lei. Un ou fecundat se dă și cu 100 de euro.
Plus carnea de struț. Care e scumpă, n-am idee la ce sumă se ridică, însă e foarte bună și sănătoasă. Din penele alea ale lor se fac niște perne de n-au decât regii și împărații arabi!
strutisor
Din păcate nu prea știu ce mănâncă struții ăștia… Dar dacă ai porumbi acasă, dă-le boabe. Cresc ăia ca Făt-Frumos. Bine, asta înseamnă să-ți irigi singur grădina cu porumbi. Alte costuri. N-a zis nimeni că-i ușor. nu te poți lăsa în plata Domnului, că “lasă bă că dă El ploaie”. O da El ploaie, dar nu-ți și îngrijește toate cele.
Dacă vrei să-ți faci renume din ferma ta de struți, poși să-ți faci fără probleme. Angajezi un om să ți-o păzească. Nu recomand să-l chemi pe văru-tu să ți-o păzească… În primul rând rudele te fură. Că tu ești mai al dracu ca ei, ți-ai făcut fermă de struți și ei sunt paznici la boieri… Deci o persoană necunoscută, cu referințe. Și-ți faci reclamă. Că vinzi ouă, carne și pene de struț. Poți organiza și un mini-concurs acolo între săteni. Bagi 10 lei și partici la tombolă. Să vezi cum faci bani buni, nu mor ăia pentru 10 lei. Premiul va fi un cuplu de struți mici. Cât găina de mici. Ăla marele premiu. Ca premiul dou, dă-le un ou de struț. Nefecundat însă. Să-și facă ăia omletă calumea din el.
Iar ca premiul 3 dă-le un ou de struț gol. Ornat frumos cu numele lor pe el. Ghiță Georgel, sat Coceni, județul Ialomița.
Duci oul să ți-l graveze cu numele lui Georgel. Nu scrii tu cu markeul, nu așa se face treaba. Știu că vrei să scapi ieftin, dar gândește-te pe viitor, nu la faptul că dai acu o mică sumă de bani. Așa vei dobândi faimă dinainte de-a face bani. Apoi vin și banii grămadă. Când lumea va vedea cât sunt de bune ouăle. Cică nu conțin colesterol…

Voi ce idei geniale aveți? Nu neapărat de afaceri, ci de-a vă face viața mai ușoară. Bine, faza cu vândutul apartamentului aici și cumpărat casă în Constanța nu-i cine știe ce idee. Unde muncești acolo, când nu găsești aici…

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.