O materie de învățat ar fi buna-purtare!

Dacă i-ar mai păsa cuiva de educația din țara asta, s-ar introduce o nouă materie în programa școlară. Anume ora de bună-purtare. Desigur, “pe vremea mea” aveam educație civică, însă nu-mi mai aduc aminte de nimic din materia aia. În afară de faptul că am luat un 10, punând întrebarea “Biserica este instutuție particulară sau de stat?

Și-am să vă spun de ce ar trebuia ca materia asta să se facă de vreo 2 ori pe săptămână, ca istoria. Dacă istoria e atât de interesantă, să ne știm trecutul, când viitorul de a doua zi este incert, de ce dracului să nu ne educăm “ca la carte” odraslele?

Ca de exemplu, să-i învățăm că nu e frumos să arunci gunoiul pe jos. Că strada nu este un coș de gunoi și că locul ambalajelor și PET-urilor goale este la coș, nicidecum prin iarbă, în mijlocul străzii sau în closet. Da, acum vreo 3 ani când am intrat într-un bar, nu știu care a avut prezența de spirit să facă o gumă bună. A aruncat într-un closet o sticlă goală de suc, apoi a defecat pe ea.
– Hai să vedem cine-o ridică p-asta, hă, hă hăăă!

Ieri am pățit una care m-a speriat. Ieșisem cu mașina până la frizer, apoi voiam să-i fac o vizită unui prieten. Am reușit să mă tund, ăla m-a sunat să-mi zică să nu mai vin, că el a plecat la mare. L-am înjurat cu tradiționalul “să-ți plouă în cort” și m-am întors acasă. Lipsisem 40 de minute. În locul meu de parcare se lăfăia o altă mașină. Am văzut un alt loc gol peste drum și m-am repezit la el.

Trec la jumătate de metru de un Duster parcat pe stradă, ca să mă îndrept la locul de parcare, fac un metru și aud o lovitură enormă. Pun frânî imediat, mă gândeam că l-am lovit p-ăla cu Dusterul. Era cea mai apropiată mașină de mine. Numai că ăla n-avea niico urmă pe el, trecusem la juma’ de metru de el. M-am uitat sub mașină, nimic în neregulă. Mâ gândeam că s-o fi spart ceva la mașină, ridic repede capota, nimic.

Dau din umeri și parchez. Și când mă uit în spate, călcasem un PET de un litru de suc. Nu o văzusem când mă băgasem acolo, din cauză că mă uitam să trec departe de Dusterul ăla, care-mi bloca vizibilitatea la locul de parcare. PET-ul ăla îl aruncase acolo carev, că-i fusese greu mitocanului să-l arunce la cosul care era 3 metri mai în spate…

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.