O MICĂ ȘI, PROBABIL, NECUNOSCUTĂ PARTE A ISTORIEI!…..

Daca eventual aveți impresia că lumea din zilele noastre face fel de fel de lucruri ciudate, va înșelați. Istoria ne dovedește că oamenii aveau activități, plăceri și moduri de a trăi mult mai bizare și mai periculoase. Va propun așadar, să le decoperim, atât din cele știute cât și, doar o parte, din cele întâlnite în aria vastă, aproape fără de margini, a internetului.

  1. Gradinile zoologice umane existau, în anii ’50, și aveau că scop demonstrarea teoriei lui Darwin. În realitate, acestea nu erau decât un mod rasist ,cam limitat,de distracție a celor care se bucurau să vadă în acele grădini persoane din Asia sau Africa.
  2. In anii ‘950, radiațiile nu erau considerate că fiind periculoase. Jucăriile “atomice” – tratate în laboratoare cu plutoniu sau uraniu – erau la mare modă. Unele chiar greu de găsit!
  3. Modul de tratare a anumitor afecțiuni era, pe vremuri, extrem de ciudat, periculos și făcut în maniere complet neigienice. Acesta includea tratamente prin șocuri electrice, lobotomii sau extragerea sângelui (consoiderat bolnav) prin fel de fel de metode îngrozitoare.
  4. In trecut, era la modă în rândul oamenilor înstăriți să aibă în curte ,în casă lor,propriul  sihastru care trăia în… grădina !. Acesta nu avea voie să se spele și să își taie unghiile sau părul și era des admirat de toți cei care veneau în vizită .
  5. In anii ’30, familiile britanice obișnuiau să își țină copilașii în cuști construite sub formă unui mic balconas din sârmă și montate în afara clădirilor, la ferereastra, tot că un balcon. Făceau acest lucru pentru a oferi șansă celor mici de a se bucura de cât mai mult aer curat cât timp părinții erau plecați la muncă, potrivit brightside.me.
  6. Poate sună ireal, dar la începutul secolului al XX-lea, americanii își puteau trimite copii dintr-un loc în altul prin poștă! Totul era perfect legal, iar costul de trimitere era în jur de 15 cenți pentru micuții care nu depășeau greutatea unui colet standard!
  7. Acum aproximativ 100 de ani,și chiar după, cocaină putea fi găsită în farmacii și se putea cumpăra fără prescripție medicală. Atunci, aceasta era folosită în scopuri strict medicale – pentru tratarea durerilor de dinți sau a tusei și pe post de sedativ pentru cei mici.
  8. In trecut,persoanele cu probleme psihice aveau parte de un tratament înfiorător , lipsiți de hrană și medicamente deși rudele plăteau pentru aceste servicii. Și că totul să fie și mai oribil, proprietarii azilurilor pentru aceste persoane scoteau bani de pe urma bolnavilor – le cereau vizitatorilor să plătească o anumită suma pentru a putea vizita un astfel de loc.
  9. In ziua de astăzi numai un nebun ar colecționa părți umane pe post de trofee. În trecut, acesta era un hobby. Oamenii înstăriți își umpleau casele cu diverse oase, sau chiar cu schelete omenești întregi. Până și soldații duceau acasă craniile dușmanilor, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.
  10. In urmă cu peste70 de ani,  o femeie care abia născuse avea voie să fumeze … chiar în spital.!

Asadar toate aceste.hai să le spunem “minuni”, raportate la prezentul ce-l trăim,erau considerate lucruri normale, firești. Acum, că să repet, ne …minunăm! Ne minunăm și ne întrebăm: oare ce va mai aduce viitorul!? Prezentul îl știm.Peste ani, va fi istorie!…

Sursa articol: www.toxel.ro/inspire/intamplari-din-trecut-care-astazi-sunt-considerate-socante-5770

Marc Ciubotaru

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Jason Statham

Nu cred că gagiul ăsta, Jason Statham, are nevoie de-o prezentare. Chit că nu știi cum îl cheamă, dacă-l vezi,...

Cea mai bună pizza din lume!

Hai să vă arăt cum se face cea mai bună pizza din lume. Mergem la Lidl de unde cumpărăm o...

Cum să-ți faci un CV impresionant?

În viață suntem nevoiți ca, pentru fiecare loc de muncă, să prezentăm un CV. Doar în cazul în care sunteți...

Close